5 hónapnál régebbi cikk

Dobozokban, zsákokban érkezett a szeretet a fehérvári kríziskezelőbe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Szilvia
Dobozokban, zsákokban érkezett a szeretet a fehérvári kríziskezelőbe

A tél közeledtével ismét adománygyűjtést szervezett a Sikerativ Életmód Egyesület. A szervezet évek óta támogatja a Kríziskezelő Központot, ezúttal számos ruhanemű, takaró, ágynemű érkezett a fehérváriak segítőkészségének jóvoltából az utcán élőkhöz.

Közel 60 doboz és 30 zsák sorakozott kedden a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ nappali centrumában azért, hogy a téli hidegben segíthesse az utcán élőket. A Sikerativ Életmód Egyesület néhány héttel ezelőtti felhívására sokan megmozdultak, hogy segíthessenek, elsősorban téli férfi ruhaneműket gyűjtöttek. Az egyesület elnöke úgy fogalmazott: aranyszívű Fehérvár lakossága, szokatlanul nagy volt a városban az adakozó kedv, az előző gyűjtéshez képest háromszor annyi adományt sikerült átadni a Kríziskezelőnek.

"Büszke vagyok arra, hogy megmozdultak az emberek, és ebben a nehéz időben közel százan adományoztak nagyon jó minőségű ruhákat. Amikor átválogattuk, tisztítottuk az adományokat, akkor azt tapasztaltuk, hogy tényleg komolyan gondolták, és olyan minőségben hoztak takarókat, ágyneműket, téli ruházatot, ami szívet melengető" - mondta el Vidó Judit, a Sikerativ Életmód Egyesület elnöke.

A Kríziskezelő Központ vezetője köszönetét fejezte ki az egyesületnek, azért, hogy összegyűjtötték az adományokat, rendszerezték és elszállították azokat, az adományozóknak pedig azért, hogy megmozdultak a felhívásra.  Zsabka Attila ugyanakkor arra hívja fel a fehérváriak figyelmét, hogy az adományraktár befogadóképessége korlátozott, így a következő hetekben nem várnak több felajánlást.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek