6 hónapnál régebbi cikk

Koncertet kaptak a diákok ajándékba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Koncertet kaptak a diákok ajándékba

Vidám hangulatú koncertet adott a Pitypang Együttes az Ezredéves és az Arany János Iskola diákjainak. A szórakoztató élmény a Kisgyémántok Gyermekeket Támogató Egyesület ajándéka volt a gyermekek számára. 

Megénekeltette, megmozgatta az Ezredéves és az Arany János Általános Iskola diákjait a Pitypang Együttes a Köfém Művelődési Házban. A koncert lehetőségét a Kisgyémántok Gyermekeket Támogató Egyesület és az intézmény közösen teremtette meg. Az egyesület öt éve működik, baráti társaságok, családok finanszírozásával elsősorban hátrányos helyzetű családokat támogatnak.

"Főként programokat szervezünk. Olyan programokat, amelyeken ezek a gyermekek, családok nem tudnának anyagi források hiányában részt venni. Wellness fürdőbe visszük őket, moziba visszük őket, most ezt a koncertet szerveztük nekik. Próbáljuk élménnyel gazdagítani őket a szürke hétköznapokban"- tájékoztatta az fmc.hu-t Nagy-Pálfy Regina  Kisgyémántok Gyermekeket Támogató Egyesület alelnöke.

Ebben az évben már a harmadik jótékonysági koncertet szervezte meg az egyesület. Korábban az Alma együttes és a Kalap Jakab volt a vendég, most pedig a Pitypang Együttes szórakoztatta a gyerekeket.

"Szerintem minden gyereknek kivétel nélkül fontos, hogy találkozzon az élő zenével. Ez a legfontosabb célkitűzésünk, hogy mindenkihez el tudjuk vinni az élő zenét. Teljesen mindegy, hogy milyen gyerekről van szó. Mindenkinek lételeme a zene, mindenkiben benne van, mindenkiből mást vált ki, és szerintem terápiás jellegű. Ennek a közönségnek pedig végképp szüksége van, kifejezetten az élő zenére"- tudtuk meg Matkó Zsuzsannától, a Pitypang Együttes énekesétől. 

Saját és örök érvényű dalokkal, táncos, varázslós énekekkel készültek a kisebbeknek és nagyobbaknak az együttes tagjai. Az Ezredéves Iskolából kilencvenen, az Alba Volán támogatásának köszönhetően érkeztek a koncertre. 

"Mi egy speciális iskola vagyunk, speciális intézmény, óvodától egészen 25 éves korosztályig tanulnak nálunk a gyerekek, ezekkel a srácokkal érkeztünk. Nagyon fontos számunkra, hogy ilyen programokon részt vehetünk, hiszen így gyerekek is kaphatnak olyan élményt, amelyhez nem feltétlenül jutnak hozzá más alkalmakkor"- fejezte ki örömét Kaifis Szabolcs, az Ezredéves Általános Iskola munkaközösség-vezetője. 

Az Arany János Iskola autista csoportjaiból 25-en vehettek részt a programon. A koncert az autista gyermekek számára is különleges élmény.

"Azok, akik szenzorosan érzékenyek, nekik vannak kisebb méretű problémáik a zenével, de nem magával a zenével, hanem a hanggal. Nagyon erősek, és vannak olyan gyerekek, akiknek fizikai fájdalmat is jelent az erős hang. Őket is próbáljuk szoktatni, különböző zajvédőket használunk, és így igyekszünk, hogy minél közelebb kerüljünk a többséghez"-tájékoztatta az fmc.hu-t Iszákné Spiczmüller Marianna, az Arany János EGYMI Autista Intézményi Egység vezetője. 

A jókedv, a vidám hangulat betöltötte a színháztermet. Több mint 100 gyermek énekelt, táncolt a Pitypang Együttessel közösen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek