4 hónapnál régebbi cikk

Hétszáz fát ültetnek a városban ősszel
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Hétszáz fát ültetnek a városban ősszel

Folyamatosan zajlik a székesfehérvári faültetési program. Ezekben a hetekben a Városgondnokság több mint hétszáz fát telepít a város különböző pontjaira. A Béla úton, valamint Börgöndön most a multifunkciós csarnok kivitelezőjének jóvoltából ültetnek több mint kétszázat.

Az Alba Aréna környékére több mint kétszáz fát telepítettek, és a kivitelező úgy döntött, megduplázza ezt a számot, így ugyanennyi fával növekszik a város állományának száma a felajánlásnak köszönhetően. Ezeknek a fáknak a nagy része a Béla útra és a sírkertbe kerül, de jut belőlük a börgöndi városrészbe is.

Kárász Kitti, a Market Építő Zrt. kivitelezési előkészítő mérnöke, úgy nyilatkozott, a cég számára nagyon fontos a fenntarthatóság, ezért duplázták meg saját költségen az előzetesen megrendelt famennyiséget. A városrész önkormányzati képviselője, Östör Annamária a faültetés kapcsán azt hangsúlyozza, hogy maga a temető és annak környezete is olyan zöld terület, amelyre nagy szükség van a városban és ezek a fák még szebbé és élhetőbbé varázsolják a környezetet.

Székesfehérváron ezekben a hetekben összesen hétszáz fát ültetnek - erről már Bozai István városgondnok beszélt, hozzátette, zajlik a fatelepítés a Palotavárosi tavak környezetében, az Újcsóri úton, de a cég vezetője arról is beszámolt, igyekeznek a Belvárosba is minél többet ültetni.


   

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek