4 hónapnál régebbi cikk

Karrier Kavalkádot tartottak a fiatalok tudatos jövőjéért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Karrier Kavalkádot tartottak a fiatalok tudatos jövőjéért

Szakmákat bemutató Karrier Kavalkádra várták a fiatalokat Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületébe. A rendezvény során az iskolások szabadon megismerhették és kérdezhettek a több mint 20 szakmát képviselő szakembertől.

Több mint 20 különleges szakmát bemutató Karrier Kavalkádot szervezett a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Konnekt Egyesület december első szombatján a központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések segítették a fiatalokat, hogy megtalálhassák jövendőbeli állásukat.

Cser-Palkovics András elmondta, a Karrier Kavalkád hiánypótló rendezvény, hiszen egy-egy szakma vagy irány évtizedeken keresztül elkíséri az életünket, így hogy segítséget nyújtsanak a pályaválasztásban a fiataloknak: “Az egyik legfontosabb feladatunk felnőttként a fiatalok fele, hogy megmutassuk nekik azokat a lehetőségeket, amik a pályaorientációban hozzásegítik őket saját hivatásuk megtalálásához. Tudjuk, hogy micsoda különbség van aközött, amit szeretünk csinálni és aközött, amit nem. Segítsük őket ahhoz, hogy megtalálják azt, ami nekik tetszik, ami nekik egy élethivatás lehet.”

A rendezvényre elsősorban a 11. és 12. évfolyamos diákokat várták, akik a börzén szabadon beszélgethettek a számukra érdekes szakmát képviselő felnőttekkel, és inspirálódhattak a pályaorientációhoz kapcsolódó előadások által.

“Fontos a diákok számára, hogy milyen irányba indítsák el az életüket. Pályaorientációs tréningek vannak, viszont a kezdőelőadások után, amikor központi témákról általánosabban beszélünk a fiataloknak. Utána a házban elhelyezett asztaloknál több szakma képviselői ülnek egész délután, akikhez oda lehet ülni és teljesen kötetlenül lehet beszélgetni, arról hogy miért érdemes ezt a szakmát választani, milyen hátulütői vannak, ha valaki belevág ebbe” - mondta el Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője.

A Karrier Kavalkádon nemcsak a különböző szakmák között böngészhettek a diákok, hanem regisztrálhattak a Konnekt Önismereti Akadémia 4+1 alkalmas pályaorientációs, önismereti képzésére is, ahol felfedezhetik saját erősségeiket, meghatározhatják jövőképüket.

“Az a célunk, hogy egy nap alatt minél több középiskolás fiatalnak segítsünk abban, hogy megtalálja azt, hogy milyen úton szeretne tovább menni. Mi abban hiszünk, hogy ez valósítható meg, hogy minél több szakmabelivel beszélgetnek olyan utakról tudnak meg információkat, amiben érdeklődnek, illetve inspiráló előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket hallhatnak” - tette hozzá Stumpf Kata, a Konnekt Egyesület vezetője.

A program során Cser-Palkovics András polgármester és Damniczki Balázs cukrászmester, majd Azurák Csaba tévés műsorvezető, Orsovai Renáta énekesnő és Tőkés Dániel kerekasztal-beszélgetésén vehettek részt a diákok. A rendezvényen több mint húsz különböző szakma képviselőjét ismerhették meg a fiatalok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek