7 hónapnál régebbi cikk

Új napelempályázat: 5 millió forintot kaphat egy-egy család
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com/kindelmedia
Új napelempályázat: 5 millió forintot kaphat egy-egy család

Valamivel több mint 15 ezer háztartás részesülhet majd az állami támogatásból a napelemek és energiatárolók telepítésre.

Egy háztartás legfeljebb 5 millióra forintra pályázhat a 75 milliárd forintos keretből, a Napenergia Plusz Program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja januártól a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat - jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán. Az előregisztráció hétfőn indult már, a lakossági pályázók jövő január 15-től jelentkezhetnek majd.

A regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be, a pályázati kiírások pedig már elérhetők ezen a honlapon.

A felhívás alapján a Napenergia Plusz Program a családok költségeinek kétharmadát fedezi legfeljebb 5 millió forint értékben. Támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi házon vagy a sorház, ikerház, legfeljebb 6 lakásos társasház épületrészén végrehajtott beruházáshoz adható. Elszámolható a pályázati adminisztráció, tervezés, engedélyezés költsége, az eszköz- és anyagköltség, a telepítés munkadíja. Egy ingatlanra egy támogatás adható, kizárólag új beruházásra, tehát meglévő rendszer bővítésére, cseréjére, felújítására nem.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek