4 hónapnál régebbi cikk

Beszélgetés a múzeumról - a Szent István Király Múzeum múltjáról, jelenéről és jövőjéről is szó esett
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Beszélgetés a múzeumról - a Szent István Király Múzeum múltjáról, jelenéről és jövőjéről is szó esett

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében Pokrovenszki Krisztián volt a vendég azon a beszélgetésen, amelyen a Szent István Király Múzeum múltjáról és jelenéről esett szó. A múzeum főigazgatója egyebek mellett személyes életútjáról is beszélt a jelenlévőknek.

Immár rendszeresen szervez különböző érdekes és tanulságos előadásokat és beszélgetéseket a Tarsoly Ifjúságért Egyesület, mely azzal a céllal jött létre 1995-ben, hogy a változó világban minél többet tegyen az ifjúságért. Ezúttal a Szent István Király Múzeum történetéről hallhattak az érdeklődők.

"Az a címe a mai programnak, hogy 150 éves a múzeum, ami egy nagyon régi, patinás intézménye a városnak. Fontos, hogy beszélgessünk arról, hogy mi történt ez alatt a 150 év alatt" - mondta el Sipos András, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke.

A szerda esti beszélgetés vendége Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója volt, aki többek közt a múzeum múltjáról, jelenéről és saját életútjáról is beszélt a hallgatóságnak.

"Felnőtt fejjel elvégeztem a régészetet az ELTE-n. Régészeti tárvezető lettem utána, majd igazgatóhelyettes és megpályáztam az igazgatói pozíciót, így elég jó rálátásom van az intézmény működésére" – árulta el Pokrovenszki Krisztián.

A múzeum a 150 éves évforduló kapcsán számos kiállítással készült és készül az érdeklődőknek. A Munkácsy kiállítás jövőre is látogatható lesz, januárban pedig egy szintén nagyszabású kiállítás nyílik a Csók István Képtárban, amelyen, sok más érdekesség mellett, egy olyan kínai Jade-páncélt is meg lehet tekinteni, amelyből mindössze tíz darab van a világon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek