4 hónapnál régebbi cikk

Séfek adományoztak a Befogadlak Baptista Gyermekotthonnak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Séfek adományoztak a Befogadlak Baptista Gyermekotthonnak

Nemcsak pénzbeli felajánlások, tárgyak is érkeztek az Egy tál törődés jótékonysági főzésen. A szervezők, a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűritagjai szerda délelőtt adták át az adományokat a Befogadlak Baptista Gyermekotthonnak. 

Kisebb-nagyobb labdákat, társasjátékokat hoztak a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűritagjai a Befogadlak Baptista Gyermekotthonba. Legnagyobb ajándékként pedig egy okostévé érkezett az intézménybe. 

"Az egész ötlet maga a lecsófőző fesztiválon indult el a zsűritagokkal, hogy többet is lehetne tenni a városért, és az itt lakókért. Így indult ez az egész kezdeményezés. Ennek az első stációja már lezajlott, advent második hétvégéjén a Püspöki Palota előtt tartottunk egy jótékonysági adománygyűjtő főzést, aminek szerintem elég jó sikere volt és jó fogadtatása" - tájékoztatta az fmc.hu-t Tőkés Dániel, a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűritagja. 

Az otthonban 47 gyermek él, decemberben születik a 48. lakó. Mint Köbli Kitti intézményvezető elmondta, minden ajándéknak nagyon örülnek a kisebbek és nagyobbak, a tévé különösen sokat jelent majd a mindennapokban. 

"Öt házunk van, úgyhogy lényegében minden készülékből ötre van szükség. Az előző évekből felajánlásokból ezeket folyamatosan próbáljuk cserélni. Az egyik házunkban még nem sikerült okos tévére cserélni a régi készüléket, úgyhogy ezt most a B1-es csoport fogja kapni. A légszűrőket pedig majd meglátjuk, hogy melyik házban, hol lesz a legnagyobb szükség rá, illetve hogy hány érkezik összesen, mert egy másik adományozótól is kaptunk már szerencsére, úgyhogy ha minden jól megy, mind az öt házban elhelyezésre kerül."

A helyi sportklubok által felajánlott relikviákból befolyt összeget is megkapja majd a gyermekotthon. Dedikált, limitált relikviákra lehet felajánlást tenni december 30-ig tartó licitről az Egy tál törődés Facebook-oldalán megtalálható minden információ. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek