4 hónapnál régebbi cikk

Kiskutyákat akartak Olaszországba csempészni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Kiskutyákat akartak Olaszországba csempészni

Hat kiskutyát akartak Olaszországba csempészni éjszaka az M7-es autópályán át. A sofőrt a NAV megállította, az állatok az ASKA-hoz kerültek. 

Éjfél előtt nem sokkal riasztotta a NAV Molnár Tamásnét, az ASKA vezetőjét, hogy az M7-es autópályán kutyacsempészeket fogtak. "Hat darab bichon jellegű kiskutyát találtak kartondobozban, nagyon rossz állapotban, elhanyagolva, étel-ital nélkül.

Azt kell, hogy mondjuk, hogy a kiskutyák bizony betegek, jelenleg is kórházi ápolásban részesülnek.

Meglátjuk, azt biztos, hogy az olaszországi úti célt egyik sem élte volna túl" - mondta el Molnár Tamásné, az ASKA menhelyvezetője, aki hozzátette, a kutyák egy papírdobozban, vérben feküdtek. Látszott rajtuk, hogy nincsenek jó állapotban. Mint mondja, legalább még két hét szükséges, hogy teljesen helyre jöjjenek.

"Ezek a kiskutyák most olyan hat hét környékén vannak. Természetesen oklevelük nem volt, oltási könyveknek nevezett papírokat kaptak, melyekben lejárt vakcinák voltak beragasztva, orvosi pecsét nem volt mellette. Tehát teljesen egyértelmű, hogy semmiféle oltásban nem részesültek."

A kis bichonokat egy utánfutón szállították. Teljesen kihűltek, 37 fokos testhőmérséklettel szállították be őket a kórházba. Az ASKA vezetője azt is elmondta, mivel a sofőrök ilyenkor azzal védekeznek, hogy ők csak szállítók, azon kívül, hogy kiérkezik a hatósági állatorvos, készül kobzási jegyzőkönyv, más nem történik. A sofőr elmehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek