3 hónapnál régebbi cikk

Megható és vidám történetek fehérvári iskolás meseíróktól
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Megható és vidám történetek fehérvári iskolás meseíróktól

Tollpihe Meseíró Pályázatot hirdetett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a Fejér vármegyei általános iskolásoknak. Idén 41 mesével pályáztak a megmérettetésre, amelyből tizenkettőt díjazott a zsűri.

Megható és vidám mesékkel készültek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár által szervezett, általános iskolásoknak szóló 19. Tollpihe Meseíró Pályázatra a gyerekek.

A Tollpihe Meseíró Pályázat legjobbnak tartott meséit zsűri választotta ki, amelynek tagja volt Benkő Andrea pedagógus, a Kossuth Rádió szerkesztő-riportere, Kozáry Ferenc tanító, a Vörösmarty Színház színművésze és Nagy Judit a Szabad Színház művészeti vezetője. Nagy Judit kiemelte, számos kiemelkedő alkotás született, így nehéz volt kiválasztani a legjobbakat: “Nagyon sok szempontunk volt, nyilván a mese tartalma, a meseszövés izgalma, a dramaturgiája, a stílus fontos szempontok voltak. Nagyon örültünk annak, hogy is sok környezettel, állattal kapcsolatos mesék volt, emellett voltak derűs, fordulatos történetek is.”

Idén 41 pályamunka készült a versenyre, Székesfehérvár mellett többek között Mórról és Dunaújvárosból is érkeztek mesék a gyerekektől. Szilvási-Grund Helga hozzátette, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár jövőre is megszervezi a Tollpihe Meseíró Pályázatot, ám kicsit másképpen.

“Jövőre 20. alkalommal szervezzük meg a meseíró a pályázatot, a zsűrivel arra az elhatározásra jutottunk, hogy picit módosítani fogunk, hiszen most meséket várunk elsősorban, de nagyon sokszor megjelennek a novellák, így lehet, hogy a kettőt kétfelé fogjuk bontani, de 20. alkalommal is várjuk!” - mondta el Szilvási-Grund Helga, igazgató, Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár.

Hozzátette, az idei díjazott mesék a héten felkerülnek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár honlapjára, így hamarosan bárki elolvashatja a gyerekek lélekemelő történeteit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek