3 hónapnál régebbi cikk

Megalakult az Idősödésügyi Tanácsadó Testület Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megalakult az Idősödésügyi Tanácsadó Testület Székesfehérváron

Megkezdte működését a Székesfehérvári Idősödésügyi Tanácsadó Testület, amelynek célja egy idősödésügyi rendszerépítés a WellOSyst modell alapján. A program a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem szakmai partnerségével valósul meg.

A WelloSyst társadalmi innovációs modell alapján indítják el az idősödésügyi rendszerépítés elnevezésű programot Székesfehérváron, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem szakmai partnerségével. A program keretében megalakult a Városházán a Székesfehérvári Idősödésügyi Tanácsadó Testület is, az ülésén a résztvevők több szakmai előadást is meghallgattak e témakörben.

Mészáros Attila kiemelte, azt látják, hogy egyre több az egyedülálló idős székesfehérvári, akiket valamilyen módon meg kell szólítani, így fontos a minél szélesebb körű összefogás.

Az idősödés egy horizontális társadalmi probléma. A most alakult grémium célja, hogy a demográfiai folyamatok kezelésére, a demográfiai változás előnyeinek kiaknázására és a kihívásokkal való zökkenőmentes szembenézéséhez társadalmi innovációs hálózatot építsenek, ami ismereteket és módszereket próbál átadni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek