2 hónapnál régebbi cikk

Katonák és mentők küzdöttek egy férfi életéért Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Országos Mentőszolgálat
Katonák és mentők küzdöttek egy férfi életéért Fehérváron

Összeesett egy 65 éves férfi Fehérváron, a gyors segítségnek köszönhetően végül stabil állapotban szállították kórházba.

Székesfehérváron mosta a kocsiját az a 65 év körüli férfi, aki minden előjel nélkül, hirtelen összeesett. Többen is rögtön odaszaladtak hozzá, köztük két szabadnapos katona is, akik mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget. A férfi ekkor már nem lélegzett, így a telefonos utasítások szerint azonnal megkezdték az újraélesztését, miközben a mentésirányító nemcsak a legközelebbi mentőegységet riasztotta, hanem a Szív City közösségi újraélesztő applikáción is jelzést adott le a közelben levő elsősegélynyújtóknak - számolt be róla az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A vészjelzésre egy szabadnapos bajtársunk reagált, aki otthonról szaladt a helyszínre segíteni. A mentő is perceken belül megérkezett, így emelt szinten folytatódott a beteg életéért vívott küzdelmet, amit sokan reménykedve figyeltek az autómosóban.

Mentők és katonák egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, a férfi keringése többször visszatért, majd ismét összeomlott. Az időben megkezdett ellátás és a kitartó csapatmunka végül sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek