2 hónapnál régebbi cikk

Izgalmas szakkörök indulnak az Alba Innovárban februárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Izgalmas szakkörök indulnak az Alba Innovárban februárban

Már lehet jelentkezni! Appinventor, játékos blokkprogramozás, okos üvegház projekt. Többek között ezek a szakkörök várják a diákokat februártól az Alba Innovárban. 

Negyedik-ötödik osztályosoknak Lego Spike és játékos blokkprogramozás, 5-6-ik osztályosoknak okosszoba és Mine Craft-programozás, hetedik-nyolcadikosoknak appinventor, nyolcadik-kilencedik-tizedik osztályosoknak az én üvegházam projekt: ezekkel a témákkal indulnak az új szakkörök februárban az Alba Innovárban. 

"Igyekeztünk tényleg több korosztályt eltalálni. Olyasmivel találkozhatnak itt a gyerekek, amelyek a jövőt mutatják meg nekik. Ha valakinek van ehhez valamiféle affinitása, akkor ebben tényleg jól el tud mélyedni. Volt erre példa, hogy egy gyerek azt mondta a szakkör hatására: már tudom, hogy mit szeretnék felnőttként csinálni" - mondta el Füki Gyula, az Alba Innovár oktatója.

Hétfőtől csütörtökig tehát többféle szakkörben dolgozhatnak a diákok. A foglalkozások délután három órakor kezdődnek, egyórás időtartamban mélyülhetnek el a tanulók az egyes témákban.  Vannak különlegességek is az ajánlatok között.

"A Minecraft a neve miatt vonzóbb, ez inkább negyedik, ötödik osztályosoknak van, illetve hetedik, nyolcadik évfolyamosoknak az appinventor, ami arról szól, hogy a saját eszközeikre, akár odahaza is tudnak készíteni saját programot, legyen az egy számológép, egy szótár vagy egy kis játék."

Az oktató hozzátette, az üvegházas projektben pedig az okos otthonok mintájára növénytermesztéssel foglalkozhatnak a tanulók. Meg kell oldani a locsolást, a világítás beállítását, tápanyag adagolást a megfelelő programmal. A héten, jövő hét elején lehet jelentkezni a 10 alkalmas szakkörökre a www.albainnovar.hu/szakkorok oldalon. Információ is kérhető a +36 70 197 7598-as és +36 70 197 7600-as telefonszámon. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek