2 hónapnál régebbi cikk

Katonai toborzást tartottak Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Katonai toborzást tartottak Fehérváron

A PzH 2000-es önjáró löveggel várta az érdeklődőket az MH Klapka György 1. Páncélosdandár a Palotai Kapu téren. Az esemény célja az volt, hogy kedvet kapjanak a fiatalok a hadseregbe való belépéshez, ahol a világ legkorszerűbb lövegét is kezelhetik.

Katonai toborzást tartott az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Székesfehérváron, a Palotai Kapu téren, amely során a megújuló magyar tüzérségbe várták a vállalkozó szellemű fiatalokat.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, miniszterhelyettes kiemelte, toborzásuk része, hogy megmutassák a PzH 2000-es harcjárművet: “Várjuk a fiatalokat szeretettel, hogy jöjjenek, kapjanak kedvet ahhoz, hogy a hazát szolgálják katonaként. Természetesen nemcsak hivatásos, hanem szerződéses önkéntes tartalékos szolgálatra is várjuk a jelentkezőket. A PzH 2000-es szolgálat kiemelt bérezéssel jár együtt. Én azt hiszem, ahogy körbejárjuk a járművet, egy igazán tekintélyt sugalló eszközről van szó.”

Lele Gergő hadnagy, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Tüzérosztály szakaszparancsnoka elmondta, a Panzerhaubitze 2000 névre hallgató önjáró löveg a világ legkorszerűbb lövegei közé tartozik, ide keresik a kezelőket: “Egy 1000 lóerős motor van benne, 18000 köbcenti, ikerturbós, nyolchengeres, remek manőverezőképessége van. Egy L52-es, 155 milliméteres cső van rajta, 60 gránátot képes elvinni, 288 résztöltetet, ezeket a gránátokat pedig három gránát esetében 9 másodperc alatt tudja kilőni, a tűzgyorsasága 10 gránát/perc, nagyon gyors, ez a legnagyobb erőssége az eszköznek.”

Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár a héten az ország számos pontján tart még toborzórendezvényeket, aki kedvet kap hozzá, hogy belépjen a hadseregbe, az február 11-ig teheti meg az iranyasereg.hu/pzh oldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek