2 hónapnál régebbi cikk

Ez igen! Vb-elődöntőben és olimpián a magyar női vízilabda-válogatott!
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Kovács Tamás
Ez igen! Vb-elődöntőben és olimpián a magyar női vízilabda-válogatott!

A nem túl jól sikerült Európa-bajnokság után egy hónappal máris javítottak női pólósaink: a világ jelenlegi legjobbja, Hollandia ellen nyertek a dohai vb negyeddöntőjében, ami párizsi repülőjegyet is ért egyben!

Javítva némileg a közhangulatot is női kosarasaink vasárnapi, hihetetlen körülmények között elbukott olimpiai selejtezője után, a vb- és Eb-címvédő Hollandia 13-12-es legyőzésével bejutott a vizes vb elődöntőjébe a női vízilabdázóknál a magyar válogatott, amely ezzel kvalifikálta magát a nyári, párizsi olimpiára is! A mieink büntetőpárbajban kerekedtek a "tulipános" hölgyek fölé. 

A szerencse most a mieinkkel volt, ám erre teljes mértékben rászolgáltak Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányok "védencei", hiszen a találkozó jelentős részében vezettek, a hajrában rendre két góllal, és a legvégén is 8-6-ról egyenlített Hollandia. 

A büntetőpárbajban mind az öt magyar lövés gólt ért, míg a hollandoknál az utolsó lövő hibázott, Magyari Alda védte a jobb sarokra tartó próbálkozást.

Tekintettel arra, hogy Spanyolország legyőzte Kanadát, a négy közé jutás egyben olimpiai kvótát is ért, ami azt jelenti, hogy ismét ott lesznek az ötkarikás játékokon férfi és női vízilabdázónk egyaránt. Az elődöntőben a késő esti olasz-görög meccs győztes lesz a mieink ellenfele.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek