2 hónapnál régebbi cikk

5-ös az ötösökre! Vb-döntőben a magyar női vízilabda-válogatott!
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI
5-ös az ötösökre! Vb-döntőben a magyar női vízilabda-válogatott!

Újra ötösre felmondták a leckét a magyar lányok az ötméteres párbajban, Hollandia után Görögországot is szétlövésben búcsúztatták lányaink.

Hihetetlen, mit művelnek a dohai vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott tagjai! A negyeddöntő után az elődöntőben is büntetőpárbaj végén örülhettek a győzelemnek. A címvédő hollandokat követően, a korábban számunkra többször is bosszúságot okozó görög hölgyeket ejtették ki Mihók Attila és Cseh Sándor "lányai" a 9-9-es rendes játékidő után 13-11-re, így jöhet az Egyesült Államok elleni aranycsata pénteken délután!

A találkozón a görögök többször vezettek két góllal, de a mieinknél is volt néhányszor az előny. Azt gyorsan le kell szögezni, hogyha a kínai játékvezetők nem egy másik, meghatározhatatlan sportág szabályai szerint fújnak (gólt ítéltek az ellenfélnek arra, ami nem volt gól, szórták ki a mieinket sorban "fantomszabálytalanságokra" hivatkozva, vagy éppen akkor, amikor ellenük szabálytalankodtak...), a rendes játékidőben is simán győzhettek volna hölgyeink, de ma nem tudták semmivel sem kizökkenteni a magas szintű koncentrációjukból a magyar lányokat. 

A büntetőzés újra az idegek harca volt, de a görögök kétszer is hibáztak, nálunk viszont senki, így 4 pár után el is dőlt a csata, 13-11-re nyertünk, jöhet pénteken 15.30-kor a döntő a most is félelmetes, sokszoros vb-győztes, olimpiai bajnok USA ellen. Akármi is lesz, a magyar válogatott a legmagasabb elismerést érdemli!

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek