2 hónapnál régebbi cikk

4 milliárd forintnyi ukrán cigarettát és 70 ezer euró készpénzt foglaltak le főként Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal
4 milliárd forintnyi ukrán cigarettát és 70 ezer euró készpénzt foglaltak le főként Fejérben

A NAV nyomozói az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóján ütöttek rajta.

Összehangolt akcióban 4 milliárd forint értékben ukrán gyártmányú cigarettát, valamint nagy mennyiségű eurót foglaltak le a NAV munkatársai - tette közzé közösségi oldalán a szervezet. A tettenérés során elfogott két ukrán férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őket őrizetbe is vették. Az illetékes bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A pénzügyőrök alapos felderítő munkával jutottak a szervezetten működő – ukrán, szír és magyar elkövetőkből álló – bűnbanda nyomára, akikről kiderítették, hogy kiemelten nagy mennyiségben kereskednek csempészett cigarettával.

A NAV munkatársai Budapesten és Fejér vármegyében, egy időben, több helyszínen tartottak házkutatásokat.

Két ukrán személyt egy Fejér vármegyei raktárban fogtak el, ahonnan a lefoglalt cigaretta jelentős része és nagyobb összegű valuta került elő. A közelben lévő másik raktárban szállításra előkészített cigarettát és fedőáruval megrakott kamiont találtak.

A két helyszínen összesen 35 millió szál illegális cigarettát, 70 ezer euró készpénzt és egy 30 millió forint értékű kamiont foglaltak le. A házkutatások során a nyomozók a gyanúsítottak arcképével ellátott több ukrán útlevélre bukkantak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek