1 hónapnál régebbi cikk

Ezen a fehérvári egyetemen végeznek majd tudományos munkát az élsportolók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Ezen a fehérvári egyetemen végeznek majd tudományos munkát az élsportolók

Együttműködési megállapodás írt alá az Óbudai Egyetem a Fehérvári Jégkorong Akadémiával. A felsőoktatási intézmény segíti az élsportolók tanulmányait, egyéni tanrend összeállításával, ugyanakkor mesterszakon a Jégkorong Akadémiát is választhatják majd gyakorlati képzőhelynek az élsportolók.

Az elmúlt években egyre szorosabbá vált az egyetem és a város kapcsolata

Az Óbudai egyetemhez kötődik a Geoinformatikai Kar megmentése, de az intézmény vette át nemrégiben az egykori Corvinus campust, majd döntött úgy, hogy a sportközgazdász képzést is felveszi portfóliójába. Mint Fehérvár polgármestere hangsúlyozta:

az együttműködés ismét erősíti az Óbudai Egyetem fehérvári jelenlétét, ugyanakkor mind két félnek előnyös megállapodást írtak most alá.

A sport és a tudomány kapcsolatáról beszélt Kovács Levente az Óbudai Egyetem rektora is az együttműködési megállapodás aláírásakor. „Nagyon is kötődik a sport a műszaki élethez! Ma már a műszaki innovációk, azok sport innovációként látnak napvilágot. Nem titkolt célunk, hogy a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkban szintén a sportolással kapcsolatos, teljesítmény-élettannal kapcsolatos műszaki fejlesztéseket is végezzünk!” - fogalmazott  Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora. 

A megállapodásnak köszönhetően az Óbudai Egyetemre jelentkező sportolók, igazodva sportkarrierjükhöz, egyéni tanrendben szerezhetnek diplomát az egyetemen.

Ugyanakkor a sportolók a jövőben duális képzés keretében, sportközgazdász mesterszakon a Jégkorong Akadémiát is választhatják majd gyakorlati képzőhelynek. „Nem mindenkinek lesz ugyanis az élsport a megélhetése, ugyanakkor a sportág sem olyan  - jellegéből fakadóan-  hogy ebből az összes sportoló olyan egzisztenciát tudna teremteni, ami később egy család eltartására is alkalmas lehet.

Akadémiaként, gondoskodnunk kell arról, mi lesz a nálunk sportoló fiatalokkal. Ez most egy óriási lehetőség számunkra! A megállapodással az egyetem tudományos hátteret is biztosít majd sportolóink tanulmányaihoz, nagyon optimisták vagyunk!” - mondta el a megállapodásról Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Az idei felvételi során már többen jelentkeztek az Óbudai Egyetemre az akadémiáról – tette hozzá Fekti István – így, ha felvételt nyernek a fiatalok, ők már a most aláírt megállapodás szerinti egyéni tanrendben kezdhetik meg tanulmányaikat a felsőoktatási intézményben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek