1 hónapnál régebbi cikk

A Volán Fehérvár fiatal öttusázói tesztelték az új akadálypályát
·Sportöttusa·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A Volán Fehérvár fiatal öttusázói tesztelték az új akadálypályát
·Sportöttusa·Utolsó frissítés: undefined

Az Alba Volánnál a szakosztály ifjú versenyzői csütörtökön délután próbálhatták ki a Börgöndi úti sportkomplexumnál kialakított OCR-pályát, ami a második kialakított létesítmény az országban. Az akadálypályát a nemzetközi szövetség által kiadott ajánlások alapján alakították ki.

A 2024-es esztendő jelentős változást hoz az öttusa és az öttusázók világában: a lovaglás helyett az akadályverseny kerül be az összetett sportág programjába. Erre készülve, a Magyar Öttusa Szövetség támogatásával az Alba Volán SC és a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztály is kialakított a Börgöndi úti sportkomplexumában egy akadálypályát, így a fehérvári versenyzők már hazai terepen is készülhetnek az új kihívásokra. Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, nagyon fontos, hogy ez a bázis is rendelkezzen minden infrastrukturális lehetőséggel ebben az új sportágban.

Vörös Zsuzsanna elmondta, nagyon örülnek, hogy ez a pálya olyan lehetőségeket fog biztosítani versenyzőinknek, hogy fel tudjanak készülni a korosztályos versenyeikre.

Az akadálypályát a nemzetközi szövetség által kiadott ajánlások alapján alakították ki. Elsőként junior Európa-bajnok versenyzőjük, Gyugyi Laura ment végig az OCR pályán, majd a fiatal öttusázók is birtokba vették a terepet. Délutáni edzésükön már a majomlétra, az óriáskerék, a buzogány és a további elemek használatának kihívásaival ismerkedtek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek