1 hónapnál régebbi cikk

Az álomba illő igenek háza
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Az álomba illő igenek háza

Páratlan látványt és élményt nyújtanak a Hiemer-ház különleges adottságai. A Fehérvár Televízió új magazinműsora, vagyis A menyasszony barátnője a második adásban a Hiemer-házba látogat.

Székesfehérvár egyik kiemelkedő értékű, egyedileg védett műemléki épületegyüttese három középkori eredetű épület összeolvadásával jött létre. A külső és a belső falakat díszítő stukkók és a barokk freskók igazán varázslatossá teszik a környezetet, a helyszín mégis modern, a mai kornak megfelelő elrendezésű: több konferenciaterem, sajtóterem, étterem és kávézó is található a komplexumban. 

Tizenkét éve a város hivatalos házasságkötő terme is a Hiemer-házban található.

A terem befogadóképessége száz-százhúsz fő, tehát nagyobb esküvők lebonyolítására is alkalmas. Ám mielőtt a házban szeretnének házasságot kötni a jegyespár tagjai, a Városház tér. 2. sz. alatt kell időpontot kérniük az anyakönyvvezetőtől. A pár mindkét tagjának meg kell jelennie hivatalos okmányaikkal, és csak az ott lebonyolított regisztráció után kerülhetnek a házasulandók a Hiemer-házba, ahol aztán kimondhatják a boldogító igent. 

Érdemes minél előbb kitűzni a nagy nap dátumát, hogy biztosan akkor lehessen az esküvő, amikorra a pár megálmodta. Főként szombati napokon, de már jó ideje péntekenként is tartanak esküvőket a Hiemer-házban. Vasárnap kivételével a többi napon is van lehetőség házasságkötésre, de akkor csak a hivatali idő lejártával, azaz 16 óra után. A házban az esküvő napján előre egyeztetve van lehetőség ünnepi szolgáltatás igénybevételére, ilyen egyebek mellett a lakat- és homokceremónia, a gyertyagyújtás, a szülőköszöntés vagy a pezsgős koccintás.

A magazin adásait minden kedden 18 óra 45 perckor láthatják a Fehérvár Televízióban, de a tévé YouTube-csatornáján is megtekinthetők. Emellett itt az fmc.hu oldalon és a Fehérvári Hetilapban is számot adunk a tematikus műsor részeiről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek