1 hónapnál régebbi cikk

Aláírták az egyíüttműködést – Az amerikai futball legtehetségesebb fiataljai Amerikában is megszerezhetik diplomájukat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Aláírták az egyíüttműködést – Az amerikai futball legtehetségesebb fiataljai Amerikában is megszerezhetik diplomájukat

A nemrégiben alakult Fehérvár Enthroners Akadémia legtehetségesebb tanulói akár Amerikában is megszerezhetik diplomájukat ezzel együtt pedig továbbfejlődhetnek az amerikai futball területén is. A székesfehérvári intézmény hétfőn írta alá együttműködési megállapodását egy amerikai alapítvánnyal.

A legtehetségesebb sportolók akár Amerikában is folytathatják tanulmányaikat és sportpályafutásukat, ugyanis közös megállapodás született a Fehérvár Enthroners csapata és a Gidiron Imports Alapítvány között. A hivatalos szerződéskötésen részt vett Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője is, aki örömét fejezte ki, hogy a fehérvári sportolók is így könnyebben juthatnak amerikai futballösztöndíjhoz.

„Az alapítványnak első és egyelőre kizárólagos partnere a Fehérvár Enthroners. Tehát ha valaki a tengerentúlra szeretne kerülni, akkor Székesfehérváron kell az amerikai futballt űzni” - mondta el Bóka Viktor.

A cél az, hogy az Amerikában futballozók száma tovább növekedjen, az ottani csapatba pedig nem csak Magyarországról, Európából is várják az ifjú tehetségeket.

Ahogy minden sportágban, úgy az amerikai futballban is fontos az utánpótlás, a nemrégiben alakult Fehérvár Enhtroners Futball Akadémia elnöke elárulta, fontos szempontjuk, hogy minél sikeresebb egyetemistákat és egyben profi sportolókat neveljen.

„Ez egy óriási lehetőség, és szabad utat tudunk kínálni arra, hogy az amerikai futball hazájában, ezt a sportot a lehető legmagasabb szinten űzzék.  Mi ezt szeretnénk megtámogatni azzal, hogy ne kelljen föladniuk a tanulmányaikat, sem pedig a foci iránt szenvedélyüket”- tudtuk meg a Fehérvár Enthroners Akadémia elnökétől.

Trembulyák Péter hozzátette, külön elismerés számukra, hogy az Akadémia az első hivatalos partnere az Alapítványnak egész Európában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek