A jövő mérnökei versengtek Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A jövő mérnökei versengtek Székesfehérváron

Városunkban rendezték meg a II. Széchenyi Országos Műszaki és Közismereti Verseny döntőjét. A Széchenyi Technikumba az ország minden részéről érkeztek négy fős csapatok, akiket mentorok is segítettek.

A jövő mérnökei mérték össze tudásukat a Széchenyi István Műszaki Technikumban, ahol immár másodszor rendeztek országos műszaki és közismereti versenyt. A szerdai döntőre az ország minden részéről érkeztek csapatok. A szervezők igyekeztek változatos feladatokat összeállítani: interaktív feladatok, szabaduló szoba és projekt feladat várt a versenyzőkre.

A verseny megnyitóján a város polgármestere sok sikert kívánt a fiataloknak, majd köszönetet mondott azoknak a partnereknek, akik hozzájárultak a verseny megrendezéséhez, hiszen az több fehérvári vállalat, a szakképzési centrum és az önkormányzat együttműködésében valósulhatott meg. Cser-Palkovics András kiemelte: mai felgyorsult világunkban különösen fontos a technológiai, és informatikai tudás megléte.

A megmérettetésen két nagykanizsai, két győri, egy budapesti és egy széchenyis csapat mérte össze tudását. A szervezők tervei szerint a versenyt jövőre is megrendezik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek