3 hónapnál régebbi cikk

Együttműködés a magas szintű kommunikációs képzésért a Médiacentrum és a Kodolányi Egyetem között
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Együttműködés a magas szintű kommunikációs képzésért a Médiacentrum és a Kodolányi Egyetem között

Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem és a Fehérvár Médiacentrum Székesfehérváron csütörtökön. A cél, hogy magas szintű képzéshez juttassák a kommunikációs szakembereket.

 Az együttműködést az egyetem részéről Dr. Vizi László Tamás mb. rektor, a Médiacentrum részéről Hagymásy András ügyvezető látta el kézjegyével.

A Kodolányi János Egyetem élen jár a kommunikáció képzésben, hiszen a felsőoktatásban hazánkban elsőként (az 1994/95-ös tanévben) itt indult el a szak. Történelmi jelentőségű pillanat volt, mert a programmal Kelet-Európa első szabad BBC nézőpontú újságíróképzését valósították meg. Jelenleg is az egyik legnépszerűbb szakunk ez a Kodolányin, évről évre egyre többen választják a Kommunikáció- és médiatudomány szakot a diákok a felvételi eljárásban.

A most megkötött megállapodás szerint az Egyetem nappali tagozatos, Kommunikáció- és médiatudomány alapszakos hallgatóinak új gyakorlóhelye lesz Székesfehérváron, a Fehérvár Médiacentrumban.

A hallgatók kötelező szakmai gyakorlati idejüket tölthetik majd a Médiacentrumban, a választott szakirányuknak megfelelően megismerkednek a gyakorlóhely működésével kapcsolatos legfőbb munkaterületekkel, valamint jártasságot szereznek az egyes munkafázisokban. Mindemellett az Egyetem Kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatói az Egyetem rádióstúdiójában heti rendszerességgel készítenek 15-20 perces rádióműsort, amit a Médiacentrum által üzemeltetett Vörösmarty Rádió rendelkezésére bocsátanak majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek