3 hónapnál régebbi cikk

Vasárnapig lesznek a székesfehérvári belváros kulcsai a gyerekeknél
·Programokgyerekek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Vasárnapig lesznek a székesfehérvári belváros kulcsai a gyerekeknél
·Programokgyerekek·Utolsó frissítés: undefined

Igazi játéktérré változott Székesfehérvár belvárosa május utolsó hétvégéjén. A Hetedhét Játékfesztivál idén is nagy népszerűségnek örvend, már az első napon több ezren látogattak el a rendezvényre, amely vasárnap estig tart.

Horgászat, ládavasút, és egyebek mellett vásár is várja a gyerekeket és családjaikat a belvárosban. A gyermeknaphoz kapcsolódóan idén is megrendezik a Hetedhét Játékfesztivált. A két napos esemény sokakat csábított ki a szabadba már szombaton délelőtt.

A Hetedhét Játékmúzeum a színes programkavalkád mellett egy különleges próbával is készült a gyerekeknek, izgalmas történetbe csöppenhettek bele a kicsik. A belvárosban ugyanis idén is életre keltek a Hetedhét Játékmúzeum lakói, és a gyerekekkel közösen oldják meg a hétpróbát.

A múzeumban a gyűjtemény tárgyaival mindig történik valami. Idén a babák kihallgatnak egy beszélgetést, ami arról szól, hogy a muzeológus a kecskeméti múzeumba látogat. Ettől a babák nagyon megijednek. Káosz tör ki a múzeumban. Egyrészt meg kell őket vigasztalni, maradásra kell őket bírni, hiszen valaki azon is gondolkodik, hogy ő is a muzeológus után megy. Ebben kell a gyerekek segítsége.

Árulta el Nagy Veronika muzeológus, a Hetedhét Játékfesztivál szakmai vezetője.

A többállomásból álló játékba bárhol be lehet csatlakozni.

A játékfesztivál célja idén is az, hogy értékeket közvetítsen, valamint érzelmileg és szellemileg gazdagítsa a fehérvári családokat.

Cser-Palkovics András polgármester úgy fogalmazott a rendezvény megnyitóján: "Egy nagyon míves, szép rendezvény ez, ahol valóban átadjuk a belváros kulcsait jelképesen, és aztán gyakorlati értelemben is a gyermeknaphoz közeledve. Most már régi, szép, több mint egy évtizedes hagyomány ez városunkban." 

Május utolsó hétvégéjén tehát igazi játéktérré változik Székesfehérvár belvárosa, az alkotóprogramok mellett zenei koncertek is bőven akadnak a fesztivál repertoárjában. Vasárnap is délelőtt 10 órától, este 7 óráig várják a családokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek