3 hónapnál régebbi cikk

Balboa hétvégére várja a tánc szerelmeseit a Come Around Swing Family Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Come Around Swing Family
Balboa hétvégére várja a tánc szerelmeseit a Come Around Swing Family Fehérváron

Fergeteges táncfesztivált szervez a Come Around Swing Family május 31-június 2-áig, péntektől vasárnapig a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

A Come Around Swing Family tagjai már 6-7 éve táncolnak swinget, két éve alapították meg az egyesületet, tavaly pedig már tető alá is hozták az első fesztiváljukat, amely hatalmas sikert aratott.

“Swinget táncolunk, ez a mi szerelmünk, ez tartja össze a csapatot, na, meg az a sok éves barátság is. Ezért neveztük el magunkat Come Around Swing Familynek, mert tényleg olyanok vagyunk, mint egy család” - mondta el Széles Szilárd, a Come Around Swing Famaily vezetője. Hozzátette, hogy a swingen belül többféle tánc is van, a legelterjedtebb a Lindy-hop, amelyet mi is nagyon szeretünk, de a csapat igazi szerelme a balboa, ami egy kaliforniai eredetű tánc és szerencsére világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend."

A Come Around Swing Family idén szervezi második táncfesztiválját, a Come Around Swing Balboa Weekendet, amelynek legfőbb célja, hogy Fehérvár a Balboa “hazája” legyen ezen a hétvégén: “Nagyon sok külföldi is jön a fesztiválra, hívtunk külföldi top tanárokat is, akik órákat tartanak, miközben a legjobb jazz-zenekarok fognak játszani, így minden balboa-szerelmes megtalálhatja számításait” - tette hozzá a főszervező.

A programok között lesznek partyk és órák is, illetve szabadidős programokat is találhatnak az érdeklődők a repertoárban. Széles Szilárd azt is kiemelte, a tánccsapat büszke a városra, ezért szeretnék a külföldi vendégeknek megmutatni Székesfehérvárt, illetve a városnak is swinget,

így június 1-jén, szombaton 19:00-kor a Mercure Hotel Magyar Király egy rögtönzött bemutatót is tartanak a járókelőknek.

A szombat esti partyhoz is bárki csatlakozhat, lesznek bemutatók és játékos programok is, egyetlen feltétele van: a belépés előzetes regisztrációhoz kötött, a létszám maximalizálva van.

A Come Around Balboa Weekend programjáról a Come Around Swing Family hivatalos oldalán és Facebook-oldalán olvashattok bővebben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek