4 hónapnál régebbi cikk

Elkészült a Napsugár strand Gárdonyban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Elkészült a Napsugár strand Gárdonyban

Átadták a megújult Napsugár strandot Gárdonyban. A beruházás részeként a bejáratnál parkot alakítottak ki, de két új épület is helyet kapott a területen. Ezen kívül elkészült a gárdonyi móló melletti étterem épülete, amelynek környéke folyamatosan szépül.

Elkészült az új főbejárat és az előtte lévő pihenőpark. Itt helyet kapott több pad, napelemes lámpák és közel 8000 facsemete, cserje és növény, amelyekről automata öntözőrendszer gondoskodik. Gárdony polgármestere szerint nagy igénye volt ez a településen élőknek. A strand és környéke az 1970-es években készült, azóta mostanáig nem történt komolyabb felújítás.

"Lehetőségünk van arra, hogy a tóparton - ami nekünk 8 kilométer hosszú partszakaszt jelent - részletenként elkezdjük felújítani. Majd ezeket elegáns sétányokkal kötjük össze, hogy aki Agárdra jön, egy olyan sétányt találhasson, ahol érdemes végigmenni, meg tud pihenni, le tud ülni, különféle szolgáltatásokat tud igénybe venni."

- hangsúlyozta Tóth István, Gárdony polgármestere.



A beruházás mintegy 450 millió forintba került, aminek egy része kormányzati támogatás, másik része önkormányzati forrás. A fejlesztés magába foglalt két új épületet is, ahol baba-mama szoba és vizes helyiségek kaptak helyet. Ezek nagyrészt megújuló energiával üzemelhetnek.

Többek között az agárdi móló és környéke is szépül. Nemrégiben kialakítottak egy parkolót, a tóparton építettek egy éttermet, és a szomszédos büfésor épületeit is megvásárolta az önkormányzat, amiket átalakítanak majd. Ez mintegy 300 millió forintba került. A következő nagy beruházás Gárdonyban egy vizes pihenőpark kialakítása lesz, amelyben szökőkutak és csobogók várják majd a kikapcsolódni vágyókat. 

A szezon kezdete már csak az időjárástól függ. Az ünnepségen az is elhangzott, hogy a víz szintje sokat emelkedett az elmúlt időszakban és a fürdeni is lehet majd.

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: "a Velencei-tó vízállása 142 cm, úgyhogy azt gondolom, minden készen áll arra, hogy egy kiváló szezon elé nézzünk."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek