Június 16-ig lehet pályázni a Deák Dénes Ösztöndíjra
Június 16-ig lehet pályázni a Deák Dénes Ösztöndíjra

A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma idén is meghirdette ösztöndíjpályázatát művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói számára. A pályázatokat június 16-ig várják és augusztus 1-ig bírálják el.

Pályázatot nyújthat be bármely magyar és külföldi kutató, illetve csoport, ehhez kell a szakmai önéletrajz, az egy évre szóló, részletes kutatási terv és egy elismert pályatárs írásbeli ajánlása. Az elbírálás során előnyt jelent, ha a kutatás témája kapcsolódik Székesfehérvárhoz vagy Deák Dénes szellemi örökségéhez, gyűjteményéhez.

A nyertes számára 1 500 USA dollárnak megfelelő összeget biztosítanak, negyedéves kifizetésekkel.

Az ösztöndíjassal szerződést kötnek, melynek értelmében negyedévente írásbeli beszámolót kell készítenie kutatómunkájáról, majd az ösztöndíj lezárásakor, 2026 januárjáig egy összefoglaló tanulmányt is várnak tőle.

2024. június 16-ig lehet beküldeni a pályázatokat, melyeket augusztus 1-ig bírálnak el. Az ösztöndíj első részletének kifizetése 2025 áprilisában várható. A részletes pályázati kiírás ide kattintva olvasható.

Borítókép: Deák Dénes Ösztöndíj
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek