2 hónapnál régebbi cikk

Ukrán gyermekek látogatták meg a fehérvári múzeumokat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar
Ukrán gyermekek látogatták meg a fehérvári múzeumokat

Közel 100 ukrán gyermek látogatott el Székesfehérvárra szombaton. A kicsik a nap folyamán megismerkedhettek a város nevezetességeivel, múzeumaival.

Ukrán gyermekek kezdték meg vakációjukat városunkban szombaton délelőtt. A kicsik a Katolikus Caritas segítségével megtekinthették Székesfehérvár nevezetességeit, valamint múzeumokba is ellátogathattak.

"Közel 100 ukrán gyermek érkezett most reggel városunkba. Rendszeresen szervezünk családos programokat a Katolikus Caritas Integrációs Központjával együttműködve, de ez az első alkalom, hogy ilyen messziről hoztunk el gyerekeket"- mondta az fmc.hu-nak Szalma Balázs, menekültügyi programvezető.

Magyarországon egyedülálló a székesfehérvári Múzeumok Éjszakáját szervező intézmények összefogása, ugyanis tizenöt éve minden évben saját bevételük helyett egy közösen meghatározott jótékonysági célért gyűjtenek a népszerű rendezvénysorozaton. 2024 nyarán a Magyarországon élő és Ukrajnából hazánkba érkező, Balatonon táborozó gyerekek múzeumlátogatását szervezték meg.

Az érkezőket Spányi Antal megyés püspök köszöntötte, aki mint mondta, reméli, hogy szép pillanatok, és felejthetetlen élmények várnak itt majd rájuk. A tervek szerint augusztus végéig még közel kétszáz ukrán gyerek érkezik Székesfehérvárra, hogy megismerkedjen a város történelmével és gazdag múzeumi kínálatával.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek