2 hónapnál régebbi cikk

Loveshake - Az élet összeráz! Népszerű darab Fehérváron
·Kultszíndarab·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Loveshake - Az élet összeráz! Népszerű darab Fehérváron
·Kultszíndarab·Utolsó frissítés: undefined

Népszerű darabot tekinthettek meg Székesfehérváron az érdeklődők, de ezúttal nem a Vörösmarty Színházban, hanem a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház színpadán. A Loveshake - Az élet összeráz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében érkezett Fehérvárra.

Szabó Győző és Rezes Judit nagy sikerű darabját tekinthették meg az érdeklődők csütörtökön a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház színpadán. A történet a színészpár romantikus, de egyben keserédes történetét mutatja be, amelyet a két kiváló színész zene-,és tánctudásával tesz felejthetetlenné.

Az átlag ember itt, ott, az ismeretségi körében, a barátaival, a barátnőjével, vagy a kocsmában beszél a problémákról, aztán sokszor megoldatlanok maradnak. De mi két ismert ember vagyunk, úgy gondoltuk, ezt színpadra is visszük. Ehhez kell bátorság! Legalábbis az őszinteséghez! Hozzátartozik, hogy mi ezt nem egy dokumentarista képletként állítjuk fel, hanem dramatizálva - fogalmazott Szabó Győző.

A Loveshake - Az élet összeráz című darabot - melyet Enyedi Éva írt színpadra - 2018-ban mutatták be, majd három év kihagyás után kibővítve újra játszani kezdték. A párral ez idő alatt több rendhagyó dolog is történt, hiszen 18 év együttlét után összeházasodtak, megszületett második gyermekük, valamint egy kutya is a család része lett.

Rezes Judit elmondása szerint akármilyen nagy vállalás volt, úgy látják, saját és mások párkapcsolatának is nagy segítség volt, hogy kendőzetlenül, a publikum előtt bemutatták életüket.

Mivel alapvetően egy olyan előadást szerettünk volna csinálni, ami egy férfiről és egy nőről szól, olyan furcsa lett volna, hogy mi ketten együtt vagyunk, és akár színdarabrészleteket, vagy akár szövegrészleteket mondjunk el vagy játszunk el a színpadon, így aztán ezeken túl kellett lépni, ezáltal sokkal hitelesebbek tudunk lenni így együtt - fogalmazott Rezes Judit.

A történet 14 különböző műfajú és stílusú dal köré épült fel, Wagner-Puskás Péter hangszerelésében, Máthé Zsolt dalszövegeivel, zenekari kísérettel. Az előadás az olykor humoros, olykor szívszorító és ironikus, egyedi stílusával Székesfehérváron is osztatlan sikert aratott. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek