Rendőrök ellenőrzik a bicikliseket a Velencei-tónál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Rendőrök ellenőrzik a bicikliseket a Velencei-tónál

Évente egy millió kerékpáros érkezik a Velencei-tóhoz. Nyáron sokan bicikliznek a fürdőhelyekig, vagy csak megkerülik két keréken a tavat. A biztonságos közlekedés a nagy forgalom miatt kiemelkedően fontos, ezért nyáron a rendőrség több alkalommal ellenőrzi a kerékpárosok közlekedését. 

Aki pénteken délelőtt biciklire szállt a Velencei-tó környékén, megállíthatták a rendőrök, hogy megnézzék, minden rendben van-e a járművükön.

A rendőrség munkatársai idén nyáron többször is kint lesznek, hogy ellenőrizzék a szabályos kerékpáros közlekedést a Velencei-tó környékén. Mint Gulyás Katalin, a Gárdonyi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője mondja, hétvégente több ezer ember fordul meg a tó környékén. A kerékpáros számláló szerint éves szinten 1 millió biciklis érkezik a Velencei-tóhoz, ezért is fontos a biztonság.

"A fürdőturizmus, a klasszikus fürdőzés áttevődött a kerékpáros turizmus irányába. Tehát főleg kerékpárosok látogatják a tó környékén. Ami elmondható a mai akcióról, azért települtünk ki, és ezt megtesszük még a nyári időszakban többször is, hogy felhívjuk az itt közlekedők figyelmét a kerékpáros közlekedési szabályok betartására, és azt próbáljuk ellenőrizni, hogy az emberek mennyire vannak képben a KRESZ szabályokkal, többek között azokkal a szabályokkal, amik a kerékpárosokra vonatkoznak."

Ha mindent rendben találtak a rendőri ellenőrzés során, jutalomból pörgetni lehetett egy táblán és játszani. Ha a kérdésekre jól feleltek a biciklisek, hasznos ajándékot vehettek át: választhattak csengőt, mellényt, fényvisszaverő karkötőt.

A pénteki akció során több szabálytalanságra lettek figyelmesek a rendőrök. Többek között volt, aki nem fogta a kormányt biciklizés közben, vagy éppen a mobiltelefon foglalta le az egyik kezét. Minden esetben figyelmeztetést kaptak a szabálytalanul közlekedő kerékpárosok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek