Indul a Harmonia Albensis Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
ARSO
Indul a Harmonia Albensis Fehérváron

A júliusi csütörtökökön a templomi hangversenyeket élvezhetik újra a fehérváriak, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szervezésében.

Az első csütörtökön, július 4-én Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy vezetésével, Tóka Ágoston orgonaművész és az Ars Oratoria Kamarakórus közreműködésével öt évszázad francia kóruszenéjét felölelő felejthetetlen estét kínálnak a szervezők. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar hagyományos nyári hangversenysorozatának nyitóestje öt évszázad francia kóruszenéjéből válogatott, rendkívül izgalmas műsorral várja a székesfehérvári zenebarátokat.

Az első szám a neves finn zeneszerzőnő, Kaija Saariaho 1991-ben komponált, a koncert címét adó Nuits, adieux című kórusműve lesz, amelyet a választott nyelv mellett a hangszínek az impresszionista mesterekre emlékeztető invenciózus alkalmazása kapcsol a francia zene hagyományaihoz.

A folytatásban a reneszánsz egyik legnagyobb mestere, Josquin des Prez művei és a 20. század meghatározó francia komponistáinak kompozíciói lépnek izgalmas párbeszédbe egymással. Az emlékezetesnek ígérkező program előadásában az Ars Oratoria Kamarakórus partnere Tóka Ágoston orgonaművész lesz, vezényel Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy.

Közreműködik: Tóka Ágoston és az Ars Oratoria Kamarakórus. Vezényel: Pad Zoltán.

Műsor:

Saariaho: Nuits, adieux
Josquin: Miserere
Messiaen: O sacrum convivium
Duruflé: Scherzo op. 2 – Tóka Ágoston (orgona)
Poulenc:
Quatre petites prières de Saint François d’Assise
Litanies à la Vierge noir
Duruflé: Ubi caritas
Josquin: Inviolata

További részletek: https://arso.hu/harmonia-albensis-sorozat/

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek