2 hónapnál régebbi cikk

Feketególya-fiókát mentettek a sukorói Vadmadárkórházban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Vadmadárkórház
Feketególya-fiókát mentettek a sukorói Vadmadárkórházban

A kismadár leesett a fészkéből, amelynek következtében combtörést szenvedett. Miután bevitték a Vadmadárkórházba, azonnal megműtötték. Azóta az állapota stabil, közel két hónapig tart majd a felépülése.

Súlyos combcsonttöréssel szállították egy feketególya-fiókát a Vadmadárkórházba. A kismadár valahol Somogy vármegyében esett ki egy közel 15 méter magasan lévő fészekből. Ám szerencséje volt, mert hamar rátaláltak és eljuttatták Sukoróra a Vadmadárkórházba. A beérkezése után kapott infúziót, majd amikor az állapota stabilizálódott, Berkényi Tamás állatorvos megműtötte.

A kis feketególya-fióka a műtét után gyorsan felébredt, majd rövid idő múlva lábra is állt. Most közel hat hetet várni kell a csontok összeforrására. Ha minden rendben lesz, akkor a kis fekete gólya az őszi vonuló csapatokhoz csatlakozhat és útra kelhet Afrikába.

Magyarországon 2000-ben 250 pár fekete gólya költött az emberlakta területektől távol, a Hanságban, a Vendvidéken, az Őrségben és a Szigetközben, a Felső-Tisza-vidékén, a folyókat kísérő erdőkben. A sukorói Vadmadárkórház 28 évében az első feketególya-fióka volt, amelyet megműtöttek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek