1 hónapnál régebbi cikk

Közös locsolás Palotaváros fáiért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Közös locsolás Palotaváros fáiért

A kiszáradástól óvják Palotaváros fáit, a Gaja lakóparkban élők. A három hete indult kezdeményezés célja, hogy segítsék a Városgondnokság munkáját, valamint hogy szebbé tegyék lakókörnyezetüket.

A Palotavárosi tóból merítették a vizet a Gaja lakóparkban élők. A városrészben ez már mindennapos rutinnak számít, ugyanis a három hete indult kezdeményezés célja, hogy az esti locsolásokkal megmentsék a környékbeli fákat, óvják azokat a kiszáradástól.

Operatőr kollégánk, Halász István rendszeresen sétálja körbe a tavat esténként, ekkor döntötte el, hogy valamit szeretne tenni a környezetéért.

"Nap mint nap látom, hogy a nagy forróságban száradnak ki a fák, éppen ezért gondoltam úgy, hogy mentsük ami menthető."

István barátjával, Zánthó Tiborral együtt kezdte az öntözést, ösztönözve ezzel mindenkit a növények gondozására. Hozzájuk csatlakozott a Gaja Környezetvédő Egyesület is, akik közösségi oldalukon toboroznak segítőket az esti megmozdulásokra. Ennek köszönhetően hétről-hétre egyre többen gyűlnek össze a tavaknál, kedden este a környékből és a város távolabbi részeiből is érkeztek önkéntesek.

A városban folyamatosan locsolják a növényeket a Városgondnokság munkatársai, azonban mindösszesen csak tíz páros tudja végezni ezt a munkát, így közleményükben arra kérnek mindenkit, ha bárkinek lehetősége van a lakókörnyezetében, munkahelye környékén a locsolásra, tegye azt meg, a növények a későbbiekben meghálálják a gondoskodást.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek