2 hónapnál régebbi cikk

A Scooterrel és Majkával búcsúzott a FEZEN
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
A Scooterrel és Majkával búcsúzott a FEZEN

Fellépett még szombat este többek között a Judas Priest korábbi gitárosának új bandája is.

Ahogy az elmúlt 27 évben, úgy idén is egy rendkívül sokszínű fesztivál várta a FEZEN közönségét, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). A fesztivál utolsó napján is a két nagyszínpadon különböző műfajú előadók léptek fel egyidőben, ha valaki nem akart a Scooterre tombolni, az meghallgathatta a Judas Priest korábbi gitárosának, K.K. Downingnak a KK’s Priest nevű bandáját.

A többszörös visszatérő és örök fesztiválkedvenc a Scooter. H.P. Baxxterék ezúttal a szombati napon, Majka után léptek a Harman színpadra. A Scooter rendszeres vendégnek mondható hazánkban. Világszerte több mint harmincmillió nagylemezt adtak el, nyolcvannál is több nemzetközi elismerést gyűjtöttek be, emellett a legsikeresebb német előadónak számítanak huszonhárom TOP 10-es kislemezükkel. A Scooter jellegzetessége H.P. Baxxter sajátos előadásmódja. A frontember a számok túlnyomó többségében nem énekel, de nem is igazán rapper módra szövegel, hanem kiabálva instruálja, hozza lázba a hallgatóságot. Ezúttal a Fezen közönségét is emelkedett hangulatba hozták. Őrületes show-juk után idén is egy négyórás NECC Partyval zárult a FEZEN.

Velük párhuzamosan futott a KK’s Priest koncertje, ami a Judas Priest korábbi gitárosának, K.K. Downingnak a bandája. A projekt viszonylag friss, 2020 januárjában indult, amikor Downing leszerződött az Explorer1 Music Grouphoz, és bejelentette, hogy vadonatúj zenén fog dolgozni. A zenekar debütáló albuma, a Sermons of the Sinner volt. A KK’s Priest előtt az Armored Saint lépett fel, az amerikai heavy metal zenekart 1982-ben alapította Los Angelesben John Bush énekes, Joey Vera basszusgitáros, Dave Prichard és Phil Sandoval gitárosok, valamint Gonzo Sandoval dobos. Több évtizedes pályafutásuk alatt többször feloszlottak, majd újjáalakultak.

Az idei FEZEN kompaktabb helyszínnel, a színpadok között kisebb távolságokkal zajlott, ami jó döntésnek bizonyult annak érdekében, hogy zenén legyen a hangsúly, ne a gyalogláson.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek