Fontos határidő közeleg!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Fontos határidő közeleg!

Azok, akik még nem szerepelnek a NAV-nál a civil szervezetek listáján és 2025-ben szeretnének a felajánlott 1 %-ból részesülni, még szeptember 30-ig regisztrálhatnak.

Aki még nem szerepel a regisztrált civil szervezetek listáján és 2025-ben szeretne a felajánlott 1 %-ból részesülni, annak szeptember 30-ig a NAV-hoz elektronikusan kell benyújtania az erre vonatkozó nyomtatványt. Ennek benyújtása előtt érdemes a közhasznú tevékenységet végző egyesületeknek, alapítványoknak, közalapítványoknak ellenőrizni, hogy a civil szervezet jogosult-e az SZJA 1 % fogadására. Idei regisztrációnál 2023. január 1-je előtti nyilvántartásba vétel szükséges.

Akik már korábban rendelkeztek, azoknak is ajánlott felülvizsgálni, hogy a regisztrációkor bejelentett bankszámlájuk él-e még, történt-e esetlegesen bankváltás. Amennyiben változás történt, a NAV felé be kell jelenteni azt. A rendelkező évben felajánlott szja 1%-os összeget a NAV szeptember 30-ig utalja át a civil kedvezményezetteknek.

A szükséges információk a https://nav.gov.hu oldalon megtalálhatók, illetve az Ügyféliránytű információs füzetében is érdemes tájékozódni, ahol a részletszabályok segítenek az eligazodásban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek