100 helyszínen 100 százalék sportolás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
100 helyszínen 100 százalék sportolás

100 helyszínen 100 százalék sportolás – idén is csatlakozik Székesfehérvár az Európai Sporthéthez. Szeptember 23-30-a között Európa-szerte számos helyen várják a mozogni vágyókat. Az Európai Sporthéthez idén is csatlakozik Székesfehérvár.

Az Európai Unió kezdeményezésére 2015 óta egész Európában megrendezik a rendszeres mozgást népszerűsítő Európai Sporthetet,  ezúttal szeptember 23-30-a között.

Az idei kampány hívószavai: befogadás, jóllét, összetartozás.

A cél nemcsak az, hogy néhány napon át minél többen mozogjanak a programokon, hanem az is, hogy az év további részében is aktívak maradjanak a testmozgást esetleg csak most elkezdők. A Sporthét eseményeihez idén is csatlakozik Székesfehérvár.

100 helyszínen 100 százalék sporttal várjuk az érdeklődőket, mindegyik eseményünk díjmentes, köszönhető Székesfehérvár önkormányzatának, mert nálunk nemcsak egy hétig tart egy ilyen sporthét. Jelen esetben a nyitott tornatermeket ajánljuk az érdeklődőnek.

Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának munkatársa hozzátette, a programok sorában egy kiegészítő rendezvény is helyet kap!

Szeptember 24-én, kedden egy kiemelt rendezvény is helyet kap a programsorozatban: a Halesz ligetben lesz majd az őszi futáspróba, 17 órától várjuk az érdeklődőket, a Honvéd Szondi György Sportegyesület atlétikai szakágának vezetői várnak mindenkit szeretettel.

A Sporthét eseményeihez tehát  idén is széles palettát kínálva csatlakozik Székesfehérvár: a nyitott tornatermekben, de emellett a kijelölt nordic walking sétányokon, valamint a székesfehérvári futók körének pályáin is, így a Halesz ligetben, az Alsóvárosi rét sétányain és a Palotavárosi tavaknál lévő futópályán szakmai vezetők irányításával, díjmentes foglalkozások keretében várják a résztvevőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek