2 évnél régebbi cikk

Súlylökés, diszkoszvetés, kalapácsvetés: tartalmas évadot zárt a Feketehegy SE
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Feketehegy SE
Súlylökés, diszkoszvetés, kalapácsvetés: tartalmas évadot zárt a Feketehegy SE
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

Véget ért a nyári versenyszezon a Feketehegy SE számára. Az évad során tízszer is dobogóra állhattak az egyesület tagjai, az országos bajnokságokon és a területi versenyeken is több mint harminc érmet szereztek a fiatalok súlylökésben, diszkoszvetésben és kalapácsvetésben.

Lezárult a versenyszezon a Feketehegy SE számára. A sportolók az évad utolsó dobóversenyén kalapácsvetésben és diszkoszvetésben mérték össze tudásukat.

A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Bolla Dániel hozta, aki három versenyszámban állt dobókörbe, s mindegyik alkalommal egyéni csúcsot produkált! Saját (4 kg-os) szerével 59,53 m-t dobott, 5 kg-ra váltva 53,56 m-re repített, 1 kg-os diszkosszal pedig 41,62 m-t mértek le a bírák.

Kiváló eredményeket értek el a sportolók a legutóbbi versenyen (is) Fotó: Feketehegy SE

Rajta kívül egyéni csúcsnak örülhetett a lányok közül Potyondi Eszter 4 kg-os kalapáccsal (eredménye 44,22 m volt,) valamint Potyondi Zsófia és Bodnár Emma Virág.

Az U16-os fiúk diszkoszvetésben két egyéni csúcsot mutattak be Fülöp László és Rapali Bence révén. Az 5 kg-os kalapáccsal Rapali Bence és Kukucska Zoltán dobta meg eddigi legjobbját.í

A Feketehegy SE tagjai mind remek teljesítményt nyújtottak az évad utolsó dobóvesenyén (Fotó: Feketehegy SE)

„Az idei szezonban főleg az országos bajnokságokra készültünk, ahol több érmet is sikerült szereznünk” – foglalta össze az elmúlt hónapok eredményeit Rapali Zsolt. – „Összesen tízszer álltak dobogón egyesületünk tagjai az országos bajnokságokon: három aranyat, három ezüstöt és négy bronzérmet nyertünk. Lettek bajnoki érmeink a téli és a nyári OB-n U16 és U18 korosztályban is. Ezen kívül a területi versenyeken több, mint 30 érmet szereztek a fiatalok súlylökés, diszkoszvetés és kalapácsvetés versenyszámokban.”

A legtöbb bajnoki érmet az ügyességi csapatbajnokság hozta, ahol három bajnokságot is megnyertek kalapácsvetésben. Készültek válogatott eseményekre is, de sajnos mind az U18-as Európa bajnokság, mind az U16-os válogatott viadal elmaradt.

 Egész évben sorra gyűjtötték az érmeket az egyesület tagjai (Fotó: Feketehegy SE)

„Reméljük, hogy jövőre már tényleg lesz válogatott atlétánk” – mondta az egyesület elnöke. – „Mindenképpen ki szeretném emelni a csapatból Zimmermann Lilit és Zsigovics Pannát. Mindkettejüknek 63 m feletti egyéni csúcsa volt idén 3 kg-os kalapáccsal, így bőven megdobták az U18 EB szintjét. Fülöp Lászlóra is felhívnám mindenki figyelmét, hiszen ő szintén 63 m fölötti egyénivel büszkélkedhet elsőéves serdülőként, 4 kg-os kalapáccsal. Ők hárman egész évben kiegyensúlyozott, magas színvonalú versenyzést mutattak be és a munkához való hozzáállásuk is példaértékű volt.”

Kifejtette továbbá, hogy mivel téli és nyári versenyszezon is van náluk, így már februárban versenyeztek a sportolók. (A fő versenyszezon késő tavasszal kezdődik.) Versenyzői állományuk jelenleg 15 főből áll és mindenki részt vesz a viadalokon különböző korosztályokban, U14-től felnőttig. Legfiatalabb tagjuk 12 éves, a legidősebb pedig 39. Ha valaki szeretne a csapat tagja lenni, örömmel fogadják jelentkezését például az egyesület Facebook-oldalán is. (Főként a 10-15 éves korosztályt várják az edzésekre.)

Az évad utolsó versenye után egy rövid pihenő következik, majd jöhet az alapozás! (Fotó: Feketehegy SE)

„Most egy rövid pihenő következik, hogy novemberben újult erővel kezdjünk neki a következő alapozásnak” – árulta el Rapali Zsolt. – „Az alapozás áprilisig tart. Közben, a téli versenyszezonban a téli OB-kon leszünk érdekeltek. Ezek főleg február-márciusban lesznek megtartva. A fő versenyszezon majd májusban indul, ám előtte részt veszünk egy-két felkészülési versenyen is. Teljes erővel készülünk a jövő évi OB-kra - s most már egyre több korosztályban, hiszen lesz U14, U16, U18 és U20-as korú versenyzőnk is. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt magyar bajnokságon is már jóval nagyobb létszámban fogjuk magunkat képviseltetni, illetve minden korosztályos OB-n lesz versenyzőnk. Reméljük, jövőre lesz indulónk az U 18 Eb-n, U 20 VB-n és U16 válogatott viadalon is!”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek