Folytatódik a fehérvári garázssor felújítása
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Folytatódik a fehérvári garázssor felújítása

Hétfőn átadták a munkaterületet a felújítás II. üteméhez kapcsolódóan. A kivitelezést a tervek szerint november végén kezdik, és 8 hónap alatt készül el.

Még március közepén kezdődtek meg a munkálatok a Gáz utcai Garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette. A második ütemben a Gáz. u. 1-es szám előtti szakaszon a teljes pályaszerkezetet kicserélik és korszerűsítik a csapadékvíz elvezető rendszert. Hétfőn délelőtt átadták a munkaterületet, indulhat a beruházás.

"Az egész útszerkezetet át kellett gondolni. Rengeteg vezeték húzódik alatta. Ráadásul a vízelvezetési részekkel is probléma volt, a Garázssor felé befolyt a víz. Nagyon sokan reklamáltak. Mindenképpen meg kellett oldani" - mondta Horváth Miklósné, a városrész önkormányzati képviselője.

Ezúttal összesen 1600 négyzetméternyi terület újul meg. Modernizálják a víznyelőaknákat és megoldódik a felszíni csapadékvíz elvezetés is. A területen lévő utat kibontják, és új aszfaltburkolatot kap.

A  beruházás 2. üteme közel 89 millió forintos önkormányzati forrásból valósul meg a Saára Gyula program keretében. A kivitelezést a tervek szerint november végén kezdik, és 8 hónap alatt készül el. Ez idő alatt időszakosan forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek