A Dukla Praha elleni mérkőzést elevenítették fel a Videoton SC egykori játékosai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
A Dukla Praha elleni mérkőzést elevenítették fel a Videoton SC egykori játékosai

A Dukla Praha és a Videoton SC mérkőzését elevenítették fel elsőként Székesfehérvár Önkormányzata, a Fehérvár FC és a Vidi Múzeum közös rendezvénysorozatán. A program vendégei az egykori játékosok, Csongrádi Ferenc, Szabó József, Hartyáni Gábor és a prágai hős, Koszta János voltak.

A Videoton SC 40 évvel ezelőtti UEFA-Kupa menetelésének állít emléket az a rendezvénysorozat, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata, a Fehérvár FC és a Vidi Múzeum közösen szervez a 2024/2025-ös idényben. Az emlékezetes szereplés összesen 6 fordulóból állt, ennek legizgalmasabb pillanatait elevenítik fel az egykori csapattagok.

A nyitóeseményen részt vett Mészáros Attila, önkormányzati képviselő, aki elmondta, nagyon fontos a város életében ez a 40 éves évforduló, hiszen a Vidi UEFA-menetelése fantasztikus sportsiker, amelyhez a legtöbb fehérvári családnak személyes emléke is kötődik.

A csütörtök esti program az egykori első mérkőzéshez kapcsolódott: 1984-ben a Dukla Praha elleni meccsel kezdődött a fehérvári csapat menetelése az UEFA-Kupában. A hazai pályán 1-0-ra megnyert párharc, valamint a visszavágón Prágában megszületett gól nélküli döntetlent élték át újra a sportolók egy kerekasztal beszélgetés keretében. Szabó József, az első meccs gólszerzője elárulta, hogyan emlékszik vissza erre a mérkőzésre.

"Nem volt az igazi az első játékunk. Izgultunk és tudtuk hogy teljesíthettünk volna jobban is, de a cél az volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, ami sikerült is."

A múltidézés a következő hónapokban tovább folytatódik, legközelebb novemberben a Paris Saint Germain elleni felejthetetlen tripla csata áll majd az események fókuszában.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek