Rózsaszínbe öltözött a Belváros - séta a mellrák ellen Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Rózsaszínbe öltözött a Belváros - séta a mellrák ellen Fehérváron

Rózsaszín lufikkal és ruhadarabokkal, szalaggal üzentek az Országalmánál gyülekező fehérváriak: Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői, sportolók, a mellrákban közvetlenül vagy közvetetten érintettek fontos egészségügyi téma miatt érkeztek el október első szombatján a város szívébe.

Az október 5-én tartották Fehérváron a 18. mellrák elleni sétát. Cél, hogy évről évre felhívják a hölgyek figyelmét: egészségük védelme érdekében rendszeresen vizsgáltassák meg magukat és a köztes időszakokban végezzenek önvizsgálatot is!

Magyarországon évente mintegy hétezer új mellrákos beteget diagnosztizálnak, közülük mintegy kétezren halnak meg a betegségben, ami egyébként korai stádiumban kiszűrhető és gyógyítható. 

A Fehérvár Médiacentrum műsorvezetője is azok közé a nők közé tartozik, aki megküzdött a daganattal. Nemcsak a Fehérvár Médiacentrum csapata, de azok a székesfehérváriak is erőt meríthetnek történetéből, akik közvetlenül vagy közvetetten, de megtapasztalták a mellrákkal járó küzdelmet. A Fehérvár TV részletes összeállítását itt láthatják:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek