Elkészült a Bregyó skateparkjának teljes felújítása
Fehérvár Médiacentrum fotója
Farkas Szilárd
Elkészült a Bregyó skateparkjának teljes felújítása

Két részben épült teljesen újjá a Bregyóban található extrém pálya. A pálya első része már július végére elkészült, most pedig további négy elemmel bővült a létesítmény.

A Bregyóban található extrém park teljes felújításon esett át. A régi elemeket elbontották, mivel már oly mértékben voltak elhasználódva a felületek és a szerkezet is, hogy egy teljesen új elemekből álló skateparkot kellett építeni, amely bizonyos szempontból leveszi terheket a városban található közterekről is, hiszen így a fiatalok az erre alkalmas területen hódolhatnak szenvedélyüknek.

„Ezért is jött jókor az Aktív Magyarországért államtitkárságnak az a bringapark programja, amelynek keretében egy 50 százalékos államit támogatást kaptunk a felújításhoz, bővítéshez, így összesen mintegy 60 millió Ft értékű felújítást végzett el a Városgondnokság ezen a területen és hát látható, hogy milyen felújított és új elemekkel gazdagodott a bringapark” – mondta el Mészáros Attila, alpolgármester.

Az új pályán összesen hét elem került elhelyezésre: egy nagy vertfal, egy döntött vertfal, egy wallride, egy negyedív+wallride, egy Funbox "bálna", egy Spox és egy Jumpbox. Az előző pályához képest nőttek a pályaelemek méretei is.

„A hét végén már birtokba vehették az extrémsportolóink, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk már ma reggelre e-mailben tőlük, illetve fontos, hogy a helyi bringásokat és gördeszkásokat bevontuk már a tervezési folyamatba is, ezért sikerült olyan pályát kialakítanunk, ami a lehető legjobban megfelel az igényeiknek” – árulta el Keresztes Gábor, a Városgondnokság létesítmény üzemeltetési vezetője.

A skateparkot, a házirendet betartva, a Bregyó nyitvatartási idejében a hét minden napján ingyenesen lehet használni.

A Fehérvár TV beszámolóját itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek