Magaságyások a környezetvédelemért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Magaságyások a környezetvédelemért

A Hydro társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági programjának részeként magaságyásokat hoztak létre az Arany János EGYMI Szekfű Gyula utcai tagintézményében. A ládákba a gyerekek fűszernövényeket ültettek, melyeket a tanév során gondozni fognak.

Hagymát, mentát és petrezselymet ültettek az Arany János iskolában a gyerekek a most épített magaságyásokba. Mint azt az intézmény főigazgatója Mészárosné Törzsök Zsuzsanna mondja, a környezetvédelemre való nevelés kiemelt feladat náluk, ezért hálás a Hydronak a felajánlásért. "A mi iskolánkban nagyon fontos a környezet közvetlen megtapasztalása, ugyanis nemcsak a mostani generációé a világ, hanem ezt utódainkra is szeretnénk meghagyni, és ez már az óvodában el kell hogy kezdődjön."

A Hydro nem először támogatja az intézményt.

Az önkéntesek például két évvel ezelőtt létrehoztak raklapokból egy szabadtéri osztálytermet, melyet néhány nappal ezelőtt újítottak fel, most pedig a magaságyásokkal segítik az intézményben a környezeti nevelést -nyilatkozta Enyedi Dorka önkéntes.

"Az év során, sőt tavaly és azelőtt is több olyan alkalom volt, amikor az egész cég összefogott és ebben a szellemben szerveztünk programokat. Azért esett a választásunk az Arany János Iskolára már két évvel ezelőtt is, mert ezt a fajta szellemiséget láttuk befogadni és támogatni."

A gyerekek nemcsak elültették a növényeket, a tanév során megtanulják a gondozásukat is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek