Hogyan figyeljünk a gyermekeinkre a digitális világban?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Hogyan figyeljünk a gyermekeinkre a digitális világban?

A digitális világ gyerekekre vonatkozó veszélyeiről volt szó az MCC-ben a Szülők Akadémiája legutóbbi előadásán. Fegyverneki Gergő módszertani tréner olyan témákat érintett, mint a figyelemgazdaság, a képernyő- és játékfüggőség, az internetes zaklatás.

Merre tart ma a digitális világ? Miért pörögnek rá egyre többen a közösségi oldalakra és a videójátékokra? Hogyan válhatunk tudatos digitális szülővé, amikor a folyton változó 21. században offline szülőnek sem mindig könnyű lenni? Ezekre a kérdésekre próbált választ adni Fegyverneki Gergő módszertani tréner az MCC gyakorlatias előadásán az újmédia, az evolúciópszichológia és a gyereknevelés hármas metszésében.

“Ez egy fontos téma, hiszen szülőként, tanárként rengeteg mintát láttunk azzal kapcsolatban az elődeinktől, hogyan tanítsuk meg a gyerekeinket például biztonságosan közlekedni, hogyan védjük meg a szélsőséges időjárástól, mikor adunk a gyerekre meleg kabátot hideg időben, viszont azt nem tudtuk megtanulni a szüleinktől, hogyan váljunk hatékony digitális szülővé. Hogyan védhetjük meg a gyerekeket az online veszélyektől úgy, hogy nem tiltjuk az eszközt, hanem megtanítjuk őket a tudatos és hatékony eszközhasználatra" - mondta el Fegyverneki Gergő módszertani tréner.

Az MCC következő alkalmán, október 22-én, kedden Margittai Gábor, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatója, író, dokumentumfilm-rendező, szerkesztő az erdélyi magyar főnemesség múltjáról és jövőjéről tart előadást az érdeklődőknek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek