2 hónapnál régebbi cikk

Diákok jártak a Fejér Vármegyei NAV-nál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Diákok jártak a Fejér Vármegyei NAV-nál

Hogyan készül az adóbevallás? Mi a biztosítási jogviszony? Milyen esetekben van végrehajtás? Hogyan rendeljünk az online térben? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok a tanulók, akik ellátogattak a NAV adótudatosság előadására péntek reggel. 

Tizenkettedik osztályos diákok érkeztek a Hunyadi Mátyás Technikumból a NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságához, hogy megismerkedjenek a hivatal működésével, feladataival. Olyan témakörökben hallhattak előadást a tanulók, amely ismereteket később munkavállalóként, vállalkozóként hasznosítani tudnak.

"Érintettünk több témát, például az adóbevallást, a biztosítási jogviszonyt, különbözőt ellenőrzési típusokat, a végrehajtást, adókat, illetve bemutattuk a gyerekeknek, hogy mi fog akkor történni, ha online térből rendelnek akár az EU-közösségből, vagy a közösségen kívülről is. Mivel ez a témakör elég nehéz, ezért próbáltuk az előadást színesíteni, és őket megszólítani az ő nyelvükön. Mutattunk nekik a NAV-vlogunkból egy részletet, és TikTok-videót is"- mondta el Ragyamoczkyné Kis Gabriella, a NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának kommunikációs referense.

A kommunikációs referens hozzátette, a program azért is fontos, mert el szeretnék érni, hogy később, amikor a diákokból vállalkozók, munkavállalók lesznek, akkor kérdéseikkel bátran forduljanak az intézményhez. Mint mondja, az adótudatosság előadás nem titkolt célja a diákok szemlélet formálása, az adózásról előzetesen kialakult általában negatív kép ellensúlyozása. 

"A Hunyadi Mátyás Technikumban már 11. és 12. osztályban adózási ismereteket tanulnak a diákok, és azért tartottuk fontosnak, hogy az elméleti ismeretek mellett gyakorlatban is megismerkedjenek többek között a NAV tevékenységével. Ez egyrészt motivációt jelenthet számukra, és én azt gondolom, hogy minden elméleti oktatást a gyakorlatban tudnak leginkább hasznosítani, és egy kicsit színesítjük ezzel a technikum oktatási tevékenységét"-mondta el Egriné Ambrus Andrea, az SZSZC Hunyadi Mátyás Technikum oktatója. 

A tizenkettedikesek a program végén kvíz kérdésekre válaszolva mutathatták meg, hogy mit tudnak az adózásról. A nyertes csapat pedig átvehette a NAV ajándékait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek