Ha sütnél a hétvégén valami finomat... Ha sütnél a hétvégén valami finomat...
Amire szükséged lesz:
• 33 dkg finomliszt
• 90 g porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 12 dkg őrölt mandula
• 25 dkg hideg vaj
A lisztet, a 85 g porcukrot, a vaníliás cukrot és a mandulát összekeverjük egy nagyobb keverőtálban. A felkockázott vajat hozzáadva összemorzsoljuk, majd egy nagy gombóccá formáljuk.
Az így elkészült tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük, ott pihentetjük.
A jól lehűlt tésztából diónyi darabokat csípünk, a két tenyerünk között megsodorjuk, majd kiflit formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 175 fokon 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle és az alja már elkezd barnulni, de a teteje még puha és világos.
A kihűlt kifliket a porcukorral szórjuk meg a tálalás előtt. Jó étvágyat kívánunk!