Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 04. 09., 10:07
Stílus,optikaMilyen szemüveget válasszunk a nagy napra?Gyémántkeretes, színes, keret nélküli, strasszköves, extravagáns – mindenki megtalálhatja a megfelelőt. Segítünk, merre indulj el, ha esküvőre készülsz, és szemüveges vagy.
2024. 04. 08., 20:13Egészség,véradás100. jubileumi véradás a fehérvári HarmannálA harmanos dolgozók vérüket adták hétfőn azért, hogy másokon segítsenek. A cégnél immár jubileumot is ünnepeltek: századszor szervezték meg a segítő akciót.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 08., 14:50
Oktatás,adományMost sem érkeztek üres kézzel Húsz laptopot és a hozzájuk tartozó monitorokat adományozott a British Telecommunications  a Jákynak. Nem ez volt az első alkalom, a vállalat korábban is segítette már ily módon a jákysok tanulmányait.
2024. 04. 08., 09:59Gasztro,étteremGyereksírás miatt 15 ezerrel többet számláztak egy Fejér vármegyei étterembenNem bírtak a szülők a másfél éves gyerekkel, a felszolgáló szerint emiatt több vendég is elhagyta az éttermet. A család végül kifizette a plusz pénzt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 04., 15:16
Oktatás,beiratkozásIndulnak a beiratkozások - a bölcsődékbe, az óvodákba és az általános iskolákba lehet jelentkezni tavasszalAhogy minden évben, úgy ezúttal is tavasszal indulnak a beiratkozások a város bölcsődéibe, óvodáiba és általános iskoláiba. A beiratkozást a legtöbb esetben nyílt napok előzik meg, így a szülők és a kisgyermekek első kézből kaphatnak tájékoztatást a számukra megfelelő intézményről.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 04., 14:36
Életmód,allergiaExtrém korán indult idén az allergiaszezon Extrém korán kezdődött idén az allergiaszezon. Érdemes figyelmet fordítani a megelőzésre, ugyanakkor fenntartásokkal kell kezelni az egyes reklámokban megjelenő csodaszereket is. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 04. 03., 11:47
Stílus,A menyasszony barátnőjeA vőlegények esküvői gardróbszobájába költöztünkMinden vőlegény szeretné magabiztosan kísérni menyasszonyát az oltárhoz, hiszen számukra is meghatározó élmény az esküvő. Ehhez az elegáns viselet is elengedhetetlen, éppen ezért hasznos öltözködési tippekkel, 'sármos' megoldásokkal szolgálunk a nagy napra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 29., 15:13
Oktatás,autizmusAutizmus: közeleg a világnap, de mindig fontos az érzékenyítésÁprilis 2-a az Autizmus Világnapja. Az Arany János Iskola a héten programsorozattal hívta fel a figyelmet az autizmusra. Az István Király Iskola pedagógusai érzékenyítő foglalkozáson vehettek részt. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Utazás,repülésSzabadulj meg a gondoktól egy mallorcai kiruccanással – fedezd fel az ide szóló olcsó repülőjegyeket!Ahogy a mindennapok rohanásában egyre több és több feladat halmozódik fel, gyakran vágyunk egy kis szünetre, hogy újra feltöltődhessünk. Mi lenne jobb módja ennek, mint egy varázslatos utazás, ahol kikapcsolhatjuk az agyunkat, és csak a pillanat szépségére koncentrálhatunk?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Utazás,vonatMár lehet jegyeket venni a Fehérváron át a horvát tengerpartra induló vonatokraJúniustól hetente háromszor indulnak majd a légkondicionált vonatok Budapestről Splitbe. Péntek óta lehet jegyeket venni az Adria Intercity járataira.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Utazás,bírságMilliárdokkal tartoznak a bliccelők a MÁV-nakMég mindig sokan bliccelnek a tömegközlekedési eszközökön. Tavaly csaknem 150 millió forintnyi bírságot fizettek be a vonaton és távolsági buszon érvényes jegy nélkül utazók.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 28., 15:48
Életmód,közgyűlésTöbb száz milliós támogatást kapnak a települések Fejérben Összesen másfél milliárd forintos támogatásban részesül négy település Fejér vármegyében. Többek között erről is döntöttek ma a tagok a Fejér Vármegyei Közgyűlés ülésén. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 28., 11:24
Oktatás,jubileumÍgy ünnepel egy arénányi széchenyis! Fennállásának 85. évfordulóját ünnepelte a Széchenyi Technikum az Alba Arénában. Az intézmény 1939 szeptemberében mindössze 70 tanulóval kezdte el működését, mostanra azonban már Fehérvár számára emblematikus, országos hírű intézménnyé nőtte ki magát a technikum, ahol jelenleg is 1100 főt oktatnak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 27., 19:48
Egészség,fogászatInvisalign és az egészségügyi előnyökAz Invisalign egy innovatív fogszabályozási megoldás, amely már sok embert meggyőzött az átlátható, kényelmes és hatékony eljárásaival. Azonban kevesen tudják, hogy az Invisalign nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 27., 19:20
Életmód,táborIngyenes táborozásra lehet pályázni a SZÉNA EgyesületnélNyári táborozásra hirdetett pályázatot a SZÉNA Egyesület a Családokért a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával.  A nyertes gyerekek számára ingyenesen részvételi lehetőséget biztosítanak, pályázni április 14-ig lehet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 03. 27., 13:24
Stílus,esküvőStílus, divat: menyasszonyi ruhatrendek 2024-benHercegnős, díszes, letisztult, elegáns? Mi a 2024-es trend? A tökéletes menyasszonyi ruhát kerestük a nagy napra Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 27., 08:51
Egészség,nőkModern megoldások az inkontinenciáraAz inkontinencia vagy vizelettartási nehézség nem csupán egy kellemetlen tünet. Érzékeny téma, amelyet a legtöbb nő nehezen oszt meg még az orvosával is. Pedig a korai felismerés és kezelés a kulcs a panaszok enyhítéséhez, a teljes gyógyuláshoz. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 26., 17:31
Életmód,társasházakMilyen jogok, kötelezettségek, pénzügyek jellemzik a társasházakat 2024-ben? Milyen pénzügyi megoldások állnak a társasházak és lakásszövetkezetek rendelkezésére? Mi az olcsó és gazdaságos felújítás közötti különbség Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a Társasházi Háztartás szaklap konferenciájának résztvevői. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 25., 17:51
Egészség,szűrővizsgálatEgészségnapot tartottak a II. Rákóczi Ferenc Általános IskolábanIsmét városrészi szűrő napot szervezett Székesfehérvár önkormányzata, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol többek között kardiológiai vizsgálaton, EKG-n és állapotfelmérésen is részt vehettek az egészségesebb életre vágyók.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 25., 16:29
Oktatás,hitKaszap Istvánra emlékeztek a Ciszterci Gimnáziumban Kaszap István születésnapján konferenciát rendeztek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az intézmény tornacsarnoka mától az egykori cisztercis diák nevét viseli.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,óvodaHétfőn kezdődik az óvodai beiratkozás SzékesfehérváronAzokat a gyerekeket kell beíratni, akik 2024. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,felsőoktatásDuális Információs nap az Óbudai EgyetemenDuális információs napot és állásbörzét rendeztek csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az intézmény duális vállalati partnerei közül számos cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát a leendő egyetemistáknak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,KultúraAlfa generáció és tradíció - népi kultúra a pedagógiábanAlfa generáció és tradíció címmel tartottak előadás-sorozatot a Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégiumban. Az előadók egyebek mellett arra keresték a választ, hogy hogyan lehetséges beépíteni a népi kultúrát az alfa generáció nevelésébe.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 24., 19:52
Gasztro,kávéA "fekete elixír"Konstantinápolyban nyílt meg az első kávézó 1555 körül. Ezek találkozási hellyé, kulturális központtá váltak és a "bölcsesség iskoláinak" nevezték őket. Élénkítő hatása és gazdag tápanyagtartalma miatt a kávébab keresett árucikk lett Európában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 23., 18:49
Oktatás,diákokIdén is Székesfehérvár ad otthont az Országos DiákparlamentnekPénteken érkeztek Székesfehérvárra a XII. Országos Diákparlament résztvevői, akik szombaton szekcióülésekkel, városnézéssel és szórakoztató programmal töltötték a napot. Az Országos Diákparlament programjai vasárnap plenáris ülésekkel zárulnak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 23., 09:33
Vásárlás,visszahívásBaj van az Auchan egyik péktermékével!Csomagolt paninit hívott vissza az Auchan.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 22., 12:14
Életmód,faültetésEzüsthársfát ültettek a megszületett fehérvári gyermekek tiszteletéreÚjabb fával gazdagodott Székesfehérvár. A Születés fája kezdeményezés keretében a 2023-ban világra jött fehérvári babák tiszteletére egy ezüst hársfát ültettek idén a Jávor Ottó térre. 
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...