Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 22., 11:40
Életmód,gyógynövényHogyan alakítható egy virágoskert haszonkertté?Nagy Z. Róbert kertészmérnök tartott előadást a Szent István Király Múzeum – Fekete Sas Patikamúzeumban a kreatív gyógykertekről. A programon szóba kerültek a kerti dísznövényekből készült teák, a díszzöldségek és a vadgyümölcsök is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 22., 07:52
Életmód,piacTavaszköszöntő ünnep a piaconIgazi vásári hangulat uralkodott a piacon, ugyanis Tavaszköszöntő Ünnepet szerveztek annak érdekében, hogy népszerűsítsék a helyi termelők portékáit.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 21., 10:57
Egészség,kórházMegszűnt a látogatási tilalom a fehérvári kórházbanA hatósági intézkedés Fejér vármegye valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézményére vonatkozik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 21., 08:18
Oktatás,technológiaMár nem is annyira futurisztikus az önmagát gyártó gép kérdésköre Digitalizáció, gyorsabb termelékenység és a mesterséges intelligencia használata az iparban – főként ezek közül a témák közül válogattak az előadók szerda délelőtt az Óbudai Egyetem szimpóziumán. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 21., 08:16
Oktatás,fejlesztésA fehérvári iskolák mellett Bicskén is megújul a technikum Közel 900 millió forintból újítják fel és fejlesztik Bicskén a Vajda János Technikumot. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tagintézményeként ez az iskola is részesül abból a 6.4 milliárd forintos Uniós forrásból, melyet helyben a technikumok fejlesztésére szánnak. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 20., 15:49
Életmód,jótékonyságVetőmagokkal segíti az öngondoskodást a Karitász Elindult a Katolikus Karitász 2024-es Zöldellő kertek programja. Idén Szabadbattyánban Spányi Antal, a Karitász püspökelnöke adta át a kerttel rendelkező rászoruló családoknak a vetőmagokat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 20., 15:47
Életmód,hitSzent József áldását kérték az édesapákraA székesfehérvári egyházmegyében hagyomány, hogy március 19-én, József napján minden templomban megáldják a családapákat Szent József közbenjárását kérve rájuk és családjuk életére. A szemináriumi templomban Spányi Antal celebrált szentmisét kedden este. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 20., 08:32
Stílus,lakberendezésA fürdőszobával harmonizáló zuhanyrendszerA fürdőszoba (és azon belül a zuhanyzó) a legtöbbet használt helyiség a lakásban. Amellett, hogy gyakori használat jellemzi, hosszú távra választjuk meg a kinézett darabot, ezért nagyon fontos, hogy körültekintően hozzuk meg a döntést.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,óvodaHétfőn kezdődik az óvodai beiratkozás SzékesfehérváronAzokat a gyerekeket kell beíratni, akik 2024. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,felsőoktatásDuális Információs nap az Óbudai EgyetemenDuális információs napot és állásbörzét rendeztek csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az intézmény duális vállalati partnerei közül számos cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát a leendő egyetemistáknak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,KultúraAlfa generáció és tradíció - népi kultúra a pedagógiábanAlfa generáció és tradíció címmel tartottak előadás-sorozatot a Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégiumban. Az előadók egyebek mellett arra keresték a választ, hogy hogyan lehetséges beépíteni a népi kultúrát az alfa generáció nevelésébe.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 19., 20:35
Oktatás,felsőoktatásKözel 7,5 millió forinttal támogatja az Óbudai Egyetemet a Howmet AlapítványÚjabb robottechnikai eszközöket szerezhet be az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A Howmet Köfém Kft., a Howmet Alapítvány 20 ezer dollárral támogatja az idei tanévet. A vállalat nem első alkalommal segít.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 18., 08:04
Utazás,vonatMár lehet jegyeket venni a Fehérváron át a horvát tengerpartra induló vonatokraJúniustól hetente háromszor indulnak majd a légkondicionált vonatok Budapestről Splitbe. Péntek óta lehet jegyeket venni az Adria Intercity járataira.
2024. 03. 14., 18:17Oktatás,felsőoktatásBővül a képzési kínálat a KodolányinA modernizáció jegyében háromkarú alkalmazott tudományegyetemmé válik a Kodolányi János Egyetem.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 14., 18:10
Egészség,egészségügyNyolc milliós adomány a kórháznak – százezer darab maszk érkezett az intézmény dolgozói számáraSzázezer darab FFP2-es maszkkal gazdagodott a székesfehérvári Szent György Kórház. Az adományt az Ivanics Kft. ajánlotta fel, akik számára nem idegen az adományozás és a jótékonykodás.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 13., 22:10
Stílus,lakberendezésSüllyesztett lámpák – diszkrét eleganciaA süllyesztett lámpák régóta a belsőépítészek kedvenc világítástechnikai megoldásai közé tartoznak, ezért érdemes röviden áttekinteni, hogy milyen előnyei lehetnek az alkalmazásuknak, illetve milyen szempontok alapján válogassunk közülük.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 13., 22:09
Életmód,költözésZsugorfólia, buborékfólia, ragasztószalag: a költöztetés alapköveiEgy költöztetés során többféle csomagolóanyagra lesz szükségünk az előkészületek során. Ha bútorokat szállíttatunk, akkor garantáltan kell majd zsugorfólia, buborékfólia és ragasztószalag is. De melyiket mire és hogyan kell használni? Lássuk!
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 13., 22:09
Stílus,lakberendezésAz újfajta, impozáns, kárpitozott ágykeretekFranciaágyat kétféle módon lehet megvásárolni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 13., 22:09
Életmód,kapcsolatokFejleszd magad, tanulj hatékony konfliktuskezelést!Vannak dolgok, amiket megtanítanak az iskolában, és vannak, amiket nem. Ez utóbbiak közé tartozik például a konfliktuskezelés is, amely viszont nagyon fontos képesség lenne.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 13., 18:41
Életmód,SzékesfehérvárA döntőbe jutás volt a cél – Mezei futóversenyen mérték össze gyorsaságukat a székesfehérvári diákokÁltalános iskolás diákok mérték össze gyorsaságukat a diákolimpiai bajnokság mezei futóversenyén, a Palotavárosi tavaknál. A cél, a jövő heti döntőbe jutás volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Stílus,A menyasszony barátnőjeHajnalig tartó buli egy korszerű fehérvári miliőbenMár a beérkezéskor különleges élményt szerzünk, amikor a fehérváriak kedvelt éttermébe látogatunk. Egyedi stílusa, fiatalos hangulata miatt sokak kedvencévé vált, ezért mi is szerettük volna kipróbálni, mit nyújt. Mindenféle túlzás nélkül: hazaérkeztünk a Beat Étterembe lépve!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Stílus,optikaMilyen szemüveget válasszunk a nagy napra?Gyémántkeretes, színes, keret nélküli, strasszköves, extravagáns – mindenki megtalálhatja a megfelelőt. Segítünk, merre indulj el, ha esküvőre készülsz, és szemüveges vagy.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Stílus,A menyasszony barátnőjeA vőlegények esküvői gardróbszobájába költöztünkMinden vőlegény szeretné magabiztosan kísérni menyasszonyát az oltárhoz, hiszen számukra is meghatározó élmény az esküvő. Ehhez az elegáns viselet is elengedhetetlen, éppen ezért hasznos öltözködési tippekkel, 'sármos' megoldásokkal szolgálunk a nagy napra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 13., 18:39
Életmód,egészségEgészségnap lesz a II. Rákóczi Ferenc Általános IskolábanVérnyomásmérés, kardiológiai vizsgálatok, állapotfelmérés, vércukormérés. Többek között ezekkel a vizsgálatokkal várják a lakosságot március 23-án szombaton, a következő városrészi szűrőnapon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A cél most is a betegségek megelőzése. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 12., 16:49
Oktatás,munkaerőpiacÁllásbörze az Óbudai Egyetemen - főleg mérnök végzettségű fiatalokat keresnek a cégekMásodik alkalommal rendeztek állásbörzét az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az érdeklődők a fehérvári székhelyű cégek képviselői mellett hazai és multinacionális nagyvállalatok nyitott pozícióival ismerkedhettek meg.
2024. 03. 11., 18:50Egészség,világnapFigyeljünk a vesénk egészségére! Ismeretterjesztő programra várták az érdeklődőket szombaton délelőtt a vese világnapjához a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Zakar Gábor nefrológus főorvos tartott előadást a dialízisközpontban. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 11., 15:51
Egészség,böjtTavaszi tisztító itókák: előadás a gyógynövényekről a PatikamúzeumbanA böjt idején érdemes a szervezetet megtisztítani a salakanyagoktól –tartják a szakemberek. Lencsés Rita a Fekete Sas Patikamúzeumban tartott előadást a tavaszi tisztító itókákról vasárnap.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...