7 évnél régebbi cikk

Frizurák és sminkek fesztiválra
Fehérvár Médiacentrum fotójaFrizurák és sminkek fesztiválra

Egy zenei fesztivál nem éppen a divatról, minőségi ruhákról, vagy Vidal Sassoon-féle hajkoronákról szól. A jó buli jelszava a vagányság és egyszerűség, és ezt nézzük most meg a hajviseletek és sminkek terén is.

Kibontott haj

A fesztivál első napján még jól működik a természetes, kiengedett frizura, viszont a hátralévő időben már érdemes némi energiát szánnod loboncod rendbe tételére. Erre több egyszerű megoldás létezik. Készíthetsz fonást első, vagy egyik oldaltincsedből, ha meg igazi hippi hangulatban vagy, akkor egyik fonott tincsedet vezesd át homlokodon. Gyors és csinos frizura még, ha oldalválasztékot készítesz, a másik oldalon pedig félretűzöd hajadat egy jópofa csattal.

Összefogott frizuk

A haj összetűzésének számtalan formája ismert. Közülük talán a legnépszerűbb a lófarok, amit megtűzhetsz fejed tetején, nyakadnál, fél oldalt, két copfba is, továbbá megspékelheted fonással, tupírral, hullámmal, zselével, több helyen való összefogással, feltűnő hajba valóval. A szimpla fonás is szuper fesztiválra, ezt is többféleképpen lehet variálni, a parkettafonás például mindig beválik.

Így kösd fel kánikulában

Kontyot is sokféleképpen készíthetsz: fonhatod, csavarhatod, kócolhatod, áthúzhatod, megtűzheted a fejtetőn, oldalt vagy nyakadnál is. Fesztiválon válasszuk a kevésbé problémás, egyszerűen megvalósítható típusokat. Ilyenkor elfér az is, amit fürdéshez csak úgy összegumizol, de a fejtetőn, mickey-egér szerűen összecsavart kontyforma is elég vagány fesztiválozós frizu. Ha csini külsőre hajtunk, akkor egy-egy fonott tincset is applikáljunk bele frizuránkba, akár hajpánszerűen megtűzve. A hosszú hajjal rendelkezőknek még egy tuti tipp: nem kell irigykedve nézned rövid hajú társaidra, hiszen néhány ügyes fogással ugyanúgy varázsolhatsz magadnak vállig érő frizurát.

 

Alter stílus

A fesztiváli őrültködést hajviseletünkbe is simán belevihetjük. Erre a legfeltűnőbb módszer a festés. A fesztiválozós hajfestés megköveteli az élénk színeket: egy lilára festett tinccsel, piros színű hajvéggel, szivárványszínben pompázó frizurával biztosan tarolni fogsz, de egy zölden virító hajtömeg is teljesen normális ilyenkor. Csak arra vigyázz, hogy kimosható színezőt használj, ha nem akarod a hétköznapokban is megőrizni a bulistílust.

 

Fesztiváli hajba valók

A hajékszereknél is nyugodtan mellőzheted a diszkrét stílust, bátran viselj nagyobb, élénk, feltűnő hajba valókat! Egy sokszínű toll, nagy rózsás csatt, díszes hajlánc, fejpánt vagy hajpánt, egy virágkoszorú, gyöngyökkel, színes fonállal összefűzött hajtincs mind a buliséró alapkellékei. Szóval engedd el a képzeleted, itt az ideje az extrém ötletek megvalósításának!

Fotó: Horváth Reni

A sminkek területén ugyancsak választhatsz extrém színeket, kiegészítőket, formákat. Ugyanakkor sminkelésnél nem árt odafigyelned arra, hogy csak egy helyre, szemeidre vagy ajkaidra helyezed a hangsúlyt.

Hangsúlyozd a szemet

Ha szolidabb frizurák mellett teszed le a voksod fesztiválon, akkor viszont szemeiddel fejezd ki az őrült hangulatod. Ehhez jó megoldás a csillám, ami alkalmazható szemhéjon és a szem környékén is. Fesztiválon megengedett a többféle, 3-4 féle szín használata is, vagy akár kettőé, de akkor a komplementereket használj. A szem környéki ékszerek, virágfüzért, valamilyen mintát formázó festés is szépen kiemeli vonásaidat, ha  meg durvulni akarsz, akkor vezesd át a mintát a nyakadra, vállaidra is! Csak arra figyelj, hogy harmonizáljon azzal a színnel, amivel aztán kihúzod a szemed - ez persze egy egyszerű fekete szemceruzával kikerülhető. Vad tekintetet varázsolhatsz magadnak, ha macskaszemet készítesz, persze nem a szolidabb verzióból, minél macskásabb, annál jobb! Mindazonáltal a természetes hatású smink nem csak az egyszerű elkészítés miatt hasznos fesztiválra, de nem is  kell miatta aggódni, nem fog elkenődni, szétmosódni. 

 

Emeld ki az ajkat

A rúzsokból mára számtalan szín és árnyalat ismert - ezek mindegyike bedobható fesztiválon, ha tekinteted helyett inkább ajkaidra terelnéd a figyelmet. Itt is jöhetnek a feltűnőbb, kevésbé természetes színek a mély zöldtől a világoskéken át a rózsaszínig. Választhatsz klassZikus vörös rúzsok közül is, használhatsz barnát, bordót, lilát, árnyalhatod őket egy, vagy többféle színnel. Azonban akárcsak a szemnél, itt is inkább a természetes hatású sminket, szájfényt ajánlott. 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek