4 évnél régebbi cikk

Öt ok, amiért ki kell menned a hal-, vad-, bor- és pálinkafesztiválra, Agárdra
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/Hivatalos-Velencei-tavi-Hal-Vad-Bor-és-Pálinkafesztivál-Agárd
Öt ok, amiért ki kell menned a hal-, vad-, bor- és pálinkafesztiválra, Agárdra

A zenei fesztiváloknál már csak a gasztronómiai fesztiválok tudnak nagyobb tömeget csábítani, a XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon ráadásul olyan sokrétű és izgalmas programokat kínál az ínyencségek mellé, hogy már azoktól is megnyaljuk mind a tíz ujjunkat. De étvágycsinálónak íme öt ok, amiért mindenképpen érdemes kimenni május 3. és 5. között Agárdra.

Ha esetleg van még olyan, akinek nem futott össze a nyál a szájában már csak a fesztivál címét elolvasva, akkor rajtunk ne múljon, kicsit részletesebb étvágycsinálónk következik. Szóval, miért is menjünk ki a május 3. és 5. között Agárdra, a XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztiválra? Azért mindenképpen, 

mert a legfinomabb pálinkákat lehet végigkóstolni,

a kiváló környékbeli pálinkafőzdéktől. A pálinka és a magyar ember viszonyát talán senkinek sem kell elemezgetni, Agárdon pedig nem a kerítésszaggató típusú nedűk sorakoznak majd fel, hanem a legkitűnőbb pálinkaházak remekei. Úgyhogy itt az idő beizzítani az ízelelőbimbókat és egy absztinens sofőrt, mert kár lenne kihagyni a pálinkakóstolást. Persze csak módjával!   

mert remek borászhölgyek mesélnek a Velencei-tó körüli borokról,

amiket persze meg is kóstolhatunk majd. De első körben érdemes lesz meghallgatni Bokányi Zsolt, házigazda, a Vörösmarty Rádió munkatársának beszélgetését Fáncsi Viktóriával, Csóbor Lindával (Csóbor pincészet) és Böröczki Beával (Nyakas pincészet). Ez a program május 4-én, szombaton 14 órától kezdődik, de megéri végigböngészni a kínálatot mert más szakmák képviselőitől is számíthatunk érdekes témákra.

mert fellép a Csík zenekar és a Margaret Island is,

és egyébként is, mind a három nap alatt remek zenekarok, kitűnő zenéi biztosítják a hangulatot, ráadásul szinte minden stílusban. A teljesség igénye nélkül: bulizhatunk Coco Loco csípőtekerős trópusi karneválzenéjére szombaton 22.15-től, vagy a Kongattak zenéjére ugyancsak szombaton 23 órától a Madonna Pubban. A nagyszínpadon május 4-én, szombaton 14 órától Szóljon hát a boogie! címmel indul a Boka Boogie Band műsora, a Fehérvár Big Band Majsai Gáborral pedig 15.30-tól mutatja meg, mi is az a Tom Jones-projekt, de ha történetesen a magyar nóta a gyengénk, akkor valamivel korábban érdemes kiérni, ugyanis 12 órától minket várnak az European Operett társulat műsorára.

mert a gyerekeknek is készülnek programokkal,

vagyis amíg mi végigkóstoljuk az összes finomságot, amit csak szemünk-szánk kíván, tuti jó helyen lesznek és jól szórakoznak a kisebbek is. Szombaton 11 órától a Dobrossy bűvész család interaktív bűvészműsora bűvöli a kicsiket, és mindennap nyitva áll 10-18 óráig Babajátszótér és pelenkázó sátor. A játszótéren pedig olyan izgalmas tevékenységek kötik le majd a gyerekek figyelmét és remélhetőleg energiáit is, mint a „Hangok-konyhája”, ahol a főzőcskézésen túl anélkül próbálhatják ki, hogy az edények, gombócok, fűszerek, tojások milyen hangot adnak ki, hogy egyetlen szülő is felhördülne: ezt neeeeee! Lesz még festő játék, autópálya, babahintáztató és mindenféle építőjáték celluxgurigákból, pörgettyűkkel, célbadobó zoknikkal, babzsákok.

mert zseniálisakat ehetünk, akár a vad-, akár a halételeket kedveljük,

és persze akkor is, ha történetesen egyikért sem vagyunk oda. De egy szinte biztos: vadételekből május 4-én szombaton országszerte nem főznek az Agárdon készítetteknél első osztályúbbat, hiszen a Velencei-tó partján, a fesztivál keretében rendezik a második elődöntőjét a Szakács és Pincér Road Show versenynek, ahol ezúttal a tészta és a vadhús játssza majd a főszerepet. A jó hír pedig az, hogy a remekműveket meg is lehet kóstolni a mindössze 690 forintos támogatói kóstoló jegy megvásárlásával.  

Ha pedig mindezek után is lenne bennünk szemernyi kétely is, hogy jól érezhetjük-e magunkat a hétvégén Agárdon, a XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztiválon, akkor íme még néhány program a teljesség igénye nélkül, csak hogy segítsünk átbillenteni a mérleg nyelvét:

  • május 4-én, szombaton a Napsugár-strand előtti csónak-kikötőnél a Dragon SE csapata sárkányhajózásra vár mindenkit 11.00-16.00 között, óránkénti indulással. A program ingyenes.
  • A Dinnyési Fogatudvar a fesztivál idején idén is indít lovasszekér túrákat a Dinnyési Kilátóhoz és Agárd utcáin is (Varsa utca, Tó utca, Üdülők útja). Regisztráció, bővebb információ: +36 20 541 29 88, vagy zsoltujfalusi79@gmail.com e-mil címen.
  • A MOHOSZ Velencei-tavi kirendeltsége idén is a fesztivál keretei között rendezi a Velencei-tavi Évadnyitó Horgász- és Halászléfőző Versenyt.
  • Idén is lesz a fesztiválfutóverseny, szóval, ha úgy érezzük, hogy le kellene mozogni előre, amit majd magunkba szuszakolunk a Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztiválon, akkor szombaton reggel 9-tól szervezett formában megtehetjük a 4 kilométeres távon. 

A XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztivál részletes programját a rendezvény hivatalos weboldalán, a legfrissebb információkat pedig a Facebook-oldalán találhatjátok meg!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek