7 évnél régebbi cikk

Görögdinnyét másképp - 5 tipp a dinnye tálalására
·Gasztrodinnye·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaGörögdinnyét másképp - 5 tipp a dinnye tálalására
·Gasztrodinnye·Utolsó frissítés: undefined

Szevasz július, helló augusztus! Ez lenne itt a dinnyeszezon. Ha már unod a klasszikus félhold-alakú szeleteket vagy a félbevágás utáni kanalazást, próbálj ki valami újat. Összeszedtünk neked 5 tippet, amivel fel tudod dobni a klasszikus dinnyetálalási módszereket.

Azt mondják, hogy a görögdinnye nagyon  egészséges. Például ideális része lehet egy nyári diétának, hiszen 90-95%-ban víz alkotja és 10 dkg görögdinnyében nagyjából 30 kalória van, a sárgában pedig kb. 34-35.   Ennél fogva kiválóan méregtelenít is, jót tesz a beleknek, mert átmossa azokat, segít a fogyásban, sőt, még a rák kialakulásának megelőzésében is lehet szerepe, hiszen gazdagon előfordul benne a likopin nevű antioxidáns. A görögdinnye csökkenti a különböző ízületi gyulladások kialakulásának esélyét, segíthet a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és még hosszan sorolhatnánk. Mondhatjuk azt, hogy kis piros húsú barátunk fogyasztása nem csupán egy hűsítő, ízletes dolog nyári napon, hanem olyan egészséges is, hogy csak na. Fordítsunk tehát egy kis energiát arra is, hogyan készítjük elő, mielőtt beépítjük szervezetünkbe. Itt van néhány kreatív megoldás arra, hogy essünk neki egy emberes méretű dinnyének.

Görögdinnye turmixolva

Kell hozzá egy turmixgép, egy méretes kés, amivel léket vágunk a görögdinnye héjába, és utána belül (!!!) összeturmixoljuk az egészet. A végeredmény rendkívül szexinek néz ki, szinte érezzük a szánkban a valóban 100%-os dinnyelevet.  Mindez a gyakorlatban valahogy így néz ki:

Görögdinnye felkockázva

Eddig miért nem jutott eszünkbe, hogy be ne a félhold alakú szeletből kockázzuk ki a dinnyét, hanem már eleve a héjában oldjuk meg ezt a dolgot? Hát nem sokkal logikusabb? Mutatjuk a módszert:

Görögdinnye pálcikák

Ugyanaz, mint az előbbi megoldás, csak pepitában. Nem belül kockázzuk fel a félbevágott gyümölcsöt hanem kívülről. Kicsit ugyan pepecsebb meló, a helyes technika a videóban:

Görögdinnye megpucolva

Na, hát azért mindennek van határa. Ki hallott már ilyen hülyeséget? Dinnye héj nélkül? Pedig ez létezik, még videó is készült róla. Azt az egyet azért képzelje el mindenki, hogy azt a megpucolt, rózsaszín, csúszós, nedves, 5 kilós, hideg izét szorosan magához öleli egy harminc másodpercre. 

A dinnyecápa

Haladó szint. Kétségtelen, hogy megéri a tökölést (oppardon, dinnyézést) , mert ha egy ilyet előkap az ember a nyári grillparti megfelelő pillanatában a hűtőből (úgy a harmadik kör rozéfröccs utánra időzítsük), akkor azért sanszos, hogy bekerül minden idők partikirályai közé.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek