7 évnél régebbi cikk

Ma már nem kell izzadnunk!
Fehérvár Médiacentrum fotójaMa már nem kell izzadnunk!

Legalább is ha csak az időjáráson múlik.

Tegnap egy jó kis intenzív hidegfront tette változatosabbá a nyarunkat. Kicsit didergősebb arcát mutatta nekünk a vakáció fő időszaka. El is hangzott sokak szájából, hogy milyen nyár már ez megint, miért nincs kánikula, hogy mer esni már megint az eső? Már pedig esett, nem is kevés. A délutáni zuhogás, amely jó néhány unokára vigyázó nagymamát késztetett arra, hogy a homokozó szettet hátrahagyva sietősen hagyja el a játszóteret (reméljük az unoka nem maradt ott) nem kevés csapadékot hozott. Városszerte meghaladta a 10 millimétert, ami egész komoly mennyiségnek mondható. Felért egy-két kerti locsolással.

Ma azonban már ez a hidegfront tovább áll, csak messze a Tiszántúlon okoz záporokat, zivatarokat, így felesleges elcipelni magunkkal az esernyőnket. Persze, ha mint kabalatárgyként tekintünk rá, akkor mindenképp vigyük mégis inkább magunkkal. Ha másra nem is, de délutánra a délelőtti felhőket követően naposra forduló időben napernyőként használhatjuk. De főként a nap első felében az élénk, néha erős ÉNY-i szélben a hölgyek Mary Poppinsosat is játszhatnak vele.

Aki szereti az átlagosnál hűvösebb időt, az kiélvezheti mindezt csütörtökön, hiszen vagy 6-8 fokkal leszünk az átlag alatt. Jó matekosoknak: az ilyenkor szokásos nappali maximumok 28 fok körül vannak. A melegebb vérűeknek is ajánlott legalább estére egy kis vékony pulcsi, mert biza 15 fok is alig lesz, de cserébe az esti romantikázásnál a hidegfront utáni kristálytiszta levegőben és már felhők nélkül zavartalanul számolgathatjuk az ilyenkor maximumukat elérő hullócsillagokat. Sőt, akár másnapra, ha meglátunk egy lezuhanó csillagot, kívánhatunk egy kicsit jobb, melegebb időt. Ígérem, teljesülni is fog!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek